Tako pripravljene kocke ledu bodo vsaki pijači dodale okus in “šik” videz

Čudovite ledene kocke

Foto: Envato

Poletje je čas za ledeno hladne pijače. Da bi pijače ostanele hladne, v njih ne sme manjkati kocka ledu. Toda namesto običajnih kock ledu ste lahko to poletje kreativni in svojim gostom postrežete pijačo, ki jo okrasite s cvetjem in jagodičevjem. Za vas smo pripravili nekaj genialnih trikov s kockami, s katerimi bo vsaka pijača še boljšega okusa in prava paša za oči.

Uporabite kokosovo vodo

Namesto navadne vode to poletje za kocke ledu uporabite kokosovo vodo. Kokosovo vodo je namreč mogoče enako dobro zamrzniti in vsaki pijači daje okus poletja in plaže. Takoj, ko se kocka ledu stopi, se kokosova voda pomeša s pijačo in zagotovi neverjetno aromo okusa. Kocke ledu lahko lepo okrasite tudi z užitnimi cvetovi, ki jih lahko kupite v trgovinah z začimbam ali pa dodate narezano sadje.

Kocke ledu z rožami

Tako krasne in nepričakovane, cvetlične ledene kocke bodo vsako pijačo v trenutku naredile bolj šik. Rože pa naj bodo samo tiste, ki so tudi užitne – ognjič, marjetice, vrtnice, sončnice, sivka, kapucinke, vijolice.

Model za kocke do četrtine napolnite s prekuhano in destilirano vodo, saj bodo ledene kocke tako nemotne in čiste. Nato vzemite cvetove jih obrnite proti dnu. Postavite v zmrzovalnik. Ko zamrznejo, napolnite model do vrha in ponovno postavite nazaj v zamrzovalnik.

Ledene kocke lahko okrasite z različnim jagodičevjem, začimbami in jedilnimi rožami.
Foto: Cottonbro/ Pexels

Ledene palčke

Pri pripravi ledenih palčk potrebujete model za kocke, ki ima podolgovato paličasto obliko. Takšne kocke se odlično obnesejo pri visokih kozarcih. Vanj lahko dodate stebla sivke, timijana in različno majhno jagodičevje.

Potrebujete prekuhano, destilirano vodo, majhno sadje – lahko so to maline, borovnice in liste mete. Model s kockami napolnite z vodo in nežno dodajte sestavine. V kolikor uporabljate nežne sestavine, najprej dodate vodo, da le te ne razpadejo. Nato postavite v zmrzovalnik.

Foto: Cottonbro/ Pexels

Kocke medenega ledu za ledeno kavo

S sladkimi ledenimi kockami bo vaša ledena kava ostala hladna, bo bolj prijetnega okusa in se ne bo razredčila.

Potrebujete približno 250 ml kave, malo mleka in 3 žličke tekočega medu ali sirupa po vaši izbiri. V vsak modelček za kocke vlijete malo medu. V posebni posodi skupaj zmešajte kavo in mleko, ter vse skupaj prelijte v modelčke, v katere ste prej dodali med. Postavite v zmrzovalnik.

Foto: Demi DeHerrera/ Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!