Tarform Luna Scrambler in Luna Café Racer: električna jeklena konjička z retro-futurističnim dizajnom

Tarform Luna
Zadnjič posodobljeno: :

Po predstavitvi prvenca, električnega motocikla Luna, so se pri Tarformu odločili da predstavijo vizualno spremenjen model, ki je zasnovan na tako imenovani kulturi “Café racer” motociklov.

Čeprav se ne razlikuje dosti od Lune v ediciji Scrambler, nam nov model dokazuje prilagodljivost obstoječe platforme. Tarform Luna bo na voljo poleti 2021 in bo na voljo v dveh izvedenkah, v Ameriki pa jo bo mogoče kupiti za 24.000 ameriških dolarjev. Originalna, oziroma prvo predstavljena Luna je dobila nadimek Scrambler Edition, najnovejša različica, pa bo slišala na ime Racer Edition. Obe je skupen dizajn v retro-futurističnem slogu, baterija s kapaciteto 11,8 kWh in elektromotor s 55 konjskimi močmi. Oba tehtata okoli 200 kilogramov, razlika med njima pa so več ali manj estetske.

Tarform Luna

Različica Racer ima nameščene športne ST pnevmatike proizvajalca Avon, motocikel pa je zaradi robustnega vzmetenja znižan za slabe 4 cm. Različica Scrambler ima drugačen dizajn ohišja akumulatorja in drugačno oblikovan prednji žaromet. Prepoznavni znak “café racerjev” je nizko nameščeno krmilo, ki ga ima v primeru Tarforma tudi model Scrambler. Električna motocikla imata dovolj energije za do 200 km dolgo pot, ki pa se bo v primeru vožnje po avtocesti, lahko končala že po 100 km. In ker gre vendarle za tehnološka in nova motocikla, se lahko pohvalita z vžigom brez ključa in zadnjo kamero, ki prikazuje vidno polje v širini 180 stopinj. Da se bo okolica zavedala tihega motorista, bo poskrbel akustični sistem Sonic Aura. Poleg omenjenega se lahko pri obeh Lunah nadejamo še regenerativnega zaviranja, povezljivosti preko Bluetootha, izbire različnih voznih načinov in vgrajenega 3,5 kW polnilca.

Dodatne Informacije

tarform.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!