fbpx

Tekila naj bi pomagala pri izgubi kilogramov!

Za nekatere od nas je zmanjšanje vnosa nezdravih pijač in hrane pogosto ena od najpogostejših in najpomembnejših novoletnih zaobljub. Toda nedavne raziskave kažejo, da bi morda morali premisliti, vsaj pri tekili. Ta naj bi namreč pomagala pri izgubi kilogramov, pravijo znanstveniki.

Tako je, tekila naj bi pomagala pri izgubi teže. Glede na raziskavo iz leta 2014 naj bi tekila pomagala nižati glukozo v krvi, kar debelejšim ljudem pomaga, da izgubijo kilograme. Tekilo namreč pridelujejo iz agave, ta pa vsebuje naravne sladkorje.
Mercedes G. López, ena izmed raziskovalcev, ki so sodelovali v študiji, pravi, da naj bi sestavine, ki jih najdemo v tekili, povečale raven hormona, ki upočasni hitrost, s katero se prazni želodec. Zato se dlje počutimo siti.

PREBERITE ŠE: S to vadbo naj bi pokurili 6-krat več kalorij kot z džogingom!

S pitjem tekile vseeno ne pretiravajte!
S pitjem tekile vseeno ne pretiravajte!

V neki drugi študiji so znanstveniki hranili miši s standardno dieto in k vodi dodajali naravne sladkorje, imenovane agavins. Ugotovili so, da so miši, ki so imele v vodi agavins, pojedle manj in imele nižjo raven glukoze v krvi.
Ali agavins na nas vpliva drugače kot druga sladila? Mercedes G. López je pojasnila, da se v nasprotju z drugimi sladili, kot je na primer koruzni sirup, agavins ne prebavlja, zato ne dvigne ravni glukoze v krvi.
Ko vas torej naslednjič nekdo opozori, da pijete tekilo po novem letu, mu povejte, da je del vaših novoletnih zaobljub, da izgubite nekaj odvečnih kilogramov. Pa previdno, Ministrstvo za zdravje opozarja, da čezmerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!