Tesla Roadster SpaceX: od 0 do 96 km/h v le 1,1 sekundi!

Tesla Roadster
Zadnjič posodobljeno: :

Ustanovitelj Tesle, Elon Musk, trdi, da bo imela prihajajoča Tesla Roadster SpaceX toliko moči, da se bo lahko od 0 do 96 km/h pognala v zgolj 1,1 sekundi.

Druga generacija Tesle Roadster je bila predstavljena že pred tremi leti, serijsko proizvodnjo pa bi morala dočakati v tem letu. Le to se še ni zgodilo, njeni prvi modeli pa naj bi se po novem vpisali pod modelno leto 2022. Ena izmed prihajajočih “cestnih raket” se nahaja v avtomobilskem muzeju Peterson in je pospremljena s sila zanimivim zapisom. Ob avtomobilu je namreč navedba, da se lahko Tesla Roadster, ki je opremljena s paketom SpaceX, od 0 do 96 km/h, požene v zgolj 1,1 sekundi.

Trditev je preko Twitterja potrdil tudi Elon Musk in posebej poudaril, da je le to možno z izbiro paketa “SpaceX”. Tesla Roadster naj bi pri tem paketu domnevno uporabljala hladen zrak za “reaktivni” potisk, šobe pa naj bi se skrivale za registrsko tablico. Brez omenjenega sistema, naj bi Roadster od 0 do 96 km/h potreboval 1,9 sekunde, kar še vedno predstavlja ekstremno hitro pospeševanje.

Tesla Roadster

Med drugim je Musk navedel še nekaj obljub in trditev, zaradi katere je prihod Roadsterja še toliko bolj pričakovan. Po navedbah naj bi bila baterija, s kapaciteto 250 kWh, dovolj velika, za do 998 km dolgo pot, drveli pa bomo lahko vse do hitrosti 402 km/h. Pri tem naj bi imel Roadster kar 10.000 Nm navora in pospešil do 160 km/h v vsega 4,2 sekundah. Le to predstavlja pospeševanje, ki ga zmore le peščica cestnih avtomobilov, ko pospešujejo od 0 do 100 km/h! Takšne performance seveda ne bodo poceni. Osnovna različica naj bi stala 200.000 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica Founder Series, ki je omejena na vsega 1.000 primerkov, stala 250.000 ameriških dolarjev.

Dodatne Informacije

tesla.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!