fbpx

5 slovenskih domačij za nepozabne počitnice z otroki

Foto: Turistična kmetija Firbas

S starševstvom se spremeni tudi naš pogled na popolne počitnice. Dobrodošlo je, da nam nastanitev nudi kar se da veliko aktivnosti za druženje z otroki, obenem pa se radi tudi spočijemo, zato so otroška igrišča še kako zaželena. Ponujamo vam šopek slovenskih domačij, v katere se ne boste zaljubili le vi, temveč tudi vaši najmlajši. To so slovenske domačije za nepozabne počitnice z otroki!

Turistična kmetija Firbas

Obnovljena turistična kmetija Firbas, ki stoji na pobočju Slovenskih goric je pravi raj za najmlajše. Poleg obsežnega vrta, ki je na voljo za razposajeno otroško rajanje, se na posestvu nahaja tudi zunanji bazen, kjer se lahko osveži celotna družina. Ko bodo otroci zaspali, si starši lahko privoščijo namakanje v stari leseni kadi pod krošnjami in kozarček dobrega vina s pogledom na vinograde. Bivate lahko v sobah, apartmajih, glamping hiškah, največ navdušenja pa žanje tudi spanje na seniku. Na voljo je otroško igrišče, otroci pa lahko pomagajo tudi pri oskrbi domačih živali.

Šenkova domačija

Jezersko se lahko pohvali s čudovito Šenkovo domačijo, ki se nahaja nekaj sto metrov stran od Planšarskega jezera. Veliko posestvo, na katerem stojita tudi dva povsem prenovljena turistična objekta, je dom številnih domačih živali, med drugim krav, ovc, piščancev, kokoši, pujskov, račk, mačkov in psa. Otroci bodo navdušeni nad živalskimi prebivalci in okolico, ki ponuja veliko možnosti za aktivnosti, predvsem pohodništvo in kolesarjenje.

Turistična kmetija Urška

Turistična kmetija Urška se nahaja v naselju Stranice, le nekaj kilometrov stran iz Slovenskih Konjic. Družinsko vodena kmetija je kot nalašč za sproščene počitnice, pohvali pa se lahko z wellnessom, ki je opremljen s savno in vročo kopeljo. Otroci bodo lahko počitnice preživeli v družbi številnih domačih živali ali pa se namakali v čudovitem bazenu s krasnim razgledom. Brez otroškega igrišča seveda ne gre. Nudijo bivanje v sobah, apartmajih in na seniku, nikakor pa ne smete preskočiti domače kulinarične ponudbe. Okusno pripravljene jedi organskega izvora navdušujejo tako odrasle kot otroke.

Turistična kmetija Želinc

Z grički obdana je tudi turistična kmetija Želinc, ki se nahaja v vasi Straža, nad sotočjem reke Idrijce. Skrita med krošnjami dreves ponuja miren oddih za pare in družine. Osnovna panoga na kmetiji je čebelarstvo in pridelava sadja ter zelenjave, kar je mogoče opaziti tudi v okusni kulinarični ponudbi, ki jo ustvarjata mama Marta in sin Jernej. Za popoln oddih nudijo tudi wellness in bazen, čez dan pa kopico aktivnosti v okolici, med drugim tudi kolesarstvo, smučanje, plezanje in pohodništvo. Otroci se bodo igrali na otroških igralih, preizkusite pa se lahko tudi v kuharskih delavnicah.

Ekološka turistična kmetija pri Lovrču

V objemu Triglavskega narodnega parka, v vasici Čadrg, stoji ekološka turistična kmetija pri Lovrču. Posestvo, ki obsega devetindvajset hektarjev travnikov in pašnikov, je namenjeno ekološki živinoreji, v sklopu kmetije pa so uredili tudi turistično namestitev, za vse, ki se želijo spočiti od napornega vsakdana. Družbo vam delajo krave, koze, pujski, race in kokoši, pa tudi mucke in psička Ajka. Velik vrt, kjer je tudi otroško igrišče, je kot nalašč za otroško razposajenost, starši pa bodo navdušeni nad domačimi jedmi lokalnega izvora.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!