To je egipčanski horoskop: poznaš svojega in kaj tvoj znak odkriva o tebi?

Egipčani so nekoč za nasvet obrnili kar na nočno nebo. Verjeli so, da zvezde, pod katerimi so rojeni, vplivajo na našo osebnost, življenje in usodo. Egipčanska astrologija je močno vplivala na sodobno astrologijo in med njima obstaja nekaj jasnih podobnosti.

Čeprav je egipčanska astrologija še vedno predmet debat, z gotovostjo vemo, da vsako znamenje temelji na bogu ali boginji. Odvisno od datuma rojstva nam je torej dodeljeno eno božanstvo.

Leto je bilo pri Egipčanih razdeljeno na 28 obdobij, ki so bila dodeljena različnim bogovom – Hapiju (bog Nila), Amon-Raju (bog Sonca), Mut (soproga Amona, čaščena v Tebah), Gebu (bog podzemlja), Ozirisu (bog smrti in vstajenja), Izidi (boginja materinstva), Totu (bog lune, modrosti, umetnosti), Horu (glavni bog), Anubisu (bog balzamiranja in zaščitnik mrtvih), Setu (bog nasilja, kaosa in moči), Bastet (boginja za plodnost in zaščito pred zlom) in Sekmet (boginja vojne).

Poglej si, kdo je tvoj bog ali boginja in odkrij, kaj to pove o tebi!

Hapi

1.–7. januar, 19.–28. junij, 1.–7. september, 18.–26. november

Ljudje, rojeni v znamenju boga Hapija, so mirni in se izogibajo vsakršnim konfliktom. So zelo dobri opazovalci in imajo analitični um.

Hapiju najbolj ustrezata Amon-Ra in Set.

Amon-Ra

8.–21. januar, 1.–11. februar

Če je tvoje znamenje Amon-Ra, potem nate vpliva sam kralj bogov! Zaradi tega si optimističen in rojen vodja. S svojim obnašanjem in delovanjem pogosto navdušuješ ljudi okoli sebe.

Amon-Raju najbolj ustrezata Hapi in Hor.

Mut

22.–31. januar, 8.–22. september

V egipčanski mitologiji Mut simbolizira “mater sveta”. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so pogosto plašni. Ko pa jih bolje spoznamo, je jasno, koliko modrosti in velikodušnosti imajo v sebi. Vedo, kaj hočejo, in svoj cilj dosežejo s šarmom, potrpežljivostjo in logiko.

Mut najbolj ustrezata Amon-Ra in Tot.

Geb

12.–29. februar, 20.–31. avgust

Ljudje, rojeni v znamenju Geba imajo dobro intuicijo in veliko srce – zaradi tega so pogosto preveč čustveni. Nikoli ničesar ne pozabijo in nenehno razmišljajo o posledicah preden ukrepajo. Slovijo kot zanesljivi prijatelji in ljubijo naravo.

Gebu najbolj ustrezata Set in Hor.

Egipčani so nekoč za nasvet obrnili kar na nočno nebo.
Egipčani so nekoč za nasvet obrnili kar na nočno nebo.

Oziris

1.–10. marec, 27. november – 18. december

Osebe, rojene v Ozirisu, so samozavestne in živijo za “zdaj in tukaj”. Najprej pomislijo nase, kar pa ne pomeni, da drugim ne dovolijo, da jim povedo, kaj menijo. So zelo neodvisni in navdušujejo s svojo karizmo in inteligenco.

Ozirisu najbolj ustrezata Izida in Tot.

Izida

11.–31. marec, 18.–29. oktober, 19.–31. december

Če ste rojeni v znamenju Izide, potem ste nezapletena in družabna oseba. Zelo ste cenjeni kot prijatelj in sodelavec. Imate dober smisel za humor in ste zelo romantični.

Izidi najbolj ustrezata Oziris in Tot.

Tot

1.–19. april, 8.–17. november

Vsi, ki so rojeni v znamenju Tota, zelo dobro komunicirajo z ljudmi okoli sebe in hitro rešujejo težave. So zelo ambiciozni in željni znanja. Lahko si podredijo vse okoli sebe – to je njihov ključ do uspeha.

Totu najbolj ustrezata Bastet in Izida.

Hor

20. april – 8. maj, 12.–19. avgust

Rojeni v znamenju Hora so zelo pogumni in pripravljeni na tveganja. So karizmatični, imajo močno voljo in so zelo trmasti. Za svojo družino in ljudi, ki jih imajo radi, bodo naredili vse – mogoče in nemogoče.

Horusu najbolj ustrezata Bastet in Geb.

Egipčanski bogovi
Egipčanski bogovi

Anubis

9.–27. maj, 29. junij – 13. julij

Ljudje, rojeni v znamenju Anubisa, so zelo ustvarjalni, prijazni in občutljivi. Najraje delajo sami. Njihova velika blagoslova sta, da so zelo pozorni in da pogosto preberejo skrivne signale, ki jih pošiljajo ljudje okoli njih.

Anubisu najbolj ustrezata Bastet in Izida.

Set

28. maj – 18. junij, 28. september – 2. oktober

V egipčanski mitologiji je Set znan kot bog kaosa. Zato niti ni čudno, da si ljudje, rojeni v tem znamenju, prizadevajo za nenehne spremembe. Veseli jih, če so v središču pozornosti in ljubijo vse, kar ima veze s pustolovščinami.

Setu najbolj ustrezata Geb in Hapi.

Bastet

14.–28. julij, 23.–27. september, 3.–17. oktober

Če je vaš znak Bastet, potem niste preveč odporni na stres. Hrepenite po miru in ravnovesju. Zato se radi obkrožite s prijetnimi, lepimi in skrivnostnimi stvarmi. Imate intuicijo kot nihče drug!

Bastet najbolj ustrezata Sekmet in Hor.

Sekmet

29. julij – 11. avgust, 30. oktober – 7. november

Rojeni v znamenju Sekmet so perfekcionisti, ki imajo izrazit občutek za pravičnost. Tudi v velikih težavah in ovirah vidijo nekaj dobrega. Za čast in ponos so pripravljeni na vse!

Sekmet najbolj ustrezata Bastet in Geb.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Veste, kaj ste po indijskem horoskopu? Poiščite lastnost, ki vas določa!