fbpx

To je razlog, zakaj je potrebno v pomivalni stroj dati alu folijo

Foto: envato

Eden izmed TikTok trendov narekuje, da postavite aluminijasto folijo v pomivalni stroj. In zakaj naj bi bilo to koristno?

Znate pravilno uporabljati pomivalni stroj? Vedno se nam je zdelo, da tu kake posebne mojstrovine ni. A pred kratkim je po TikToku zaokrožil posnetek uporabnice @carolina.mccauley, ki b spremenil vaš pogled na uporabo pomivalnega stroja.

Foto: envato

Ali naj res dam folijo v pomivalni stroj?

Pomivalni stroji naj bi nam olajšali življenje, vendar ni vedno tako. Pogosto je problematično predvsem pomivanje jedilnega pribora, ki je kljub večkratnemu čiščenju še vedno umazan in brez bleska. To pa še ne pomeni, da potrebujete nov stroj. Aluminijasta folija je morda vse, kar potrebujete za čiščenje prask in umazanih madežev na priboru. Ne verjamete, preverite novi trik s TikToka.

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Ko boste naslednjič polnili pomivalni stroj, vanj položite še kos aluminijaste folije, ki ste ga pred tem zmečkali v kroglico. Vrzite ga v košaro za jedilni pribor in zaženite cikel čiščenja kot običajno. Aluminijasta folija namreč ostane ujeta v košari za jedilni pribor, zato trik ni v mehanskem čiščenju pribora, temveč kemičnem. Kemikalije iz folije namreč vplivajo na tiste v tabletah. Reakcija je neke vrste oksidacijski proces, pri katerem se srebro namoči v vodo in detergent v prahu, kemikalije v detergentu pa medsebojno delujejo s kemikalijami v aluminijasti foliji.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.