To so najboljše skladbe leta 2019

Katere so najboljše skladbe leta 2019 po izboru uredništva, ki se jih nikakor nismo mogli naposlušati?

Tudi v letu 2019 smo dobili veliko novih pesmi, ki smo jih z veseljem poslušali na poti v službo ali na pijači s prijatelji. Pripravili smo izbor najboljših skladb, ki jih še ne bomo pozabili tako hitro.

Najboljše skladbe leta 2019

Old Town Road (Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus)


Leto 2019 si bomo zagotovo zapomnili po tej mešanici country glasbe in rapa. Pesem pripoveduje zgodbo o poti do uspeha z lahko zapomnljivim besedilom in ustvarjalno melodijo, ki nikogar ni pustila ravnodušnega.

Lose You to Love Me (Selena Gomez)


Mogoče najbolj pričakovana »break up« pesem tega leta, s katero naj bi Selena prekinila molk in končno z oboževalci delila svoja čustva glede razhoda z dolgoletnim fantom Justinom Bieberjem.

Bad Guy (Billie Eilish)


Po eni strani nas pesem tako z besedilom kot melodijo malo straši, po drugi pa draži. Nedvomno je postala hit, ker ne ustreza klišejem pop hita.

Juice (Lizzo)


Pesem, ki jo lahko razglasimo za himno sprejemanja samega sebe. Več kot pozitivna pesem, ob kateri vas bodo zasrbele pete.

Con Altura (Rosalía & J Balvin ft. El Guincho)


Con altura v grobem lahko prevedemo kot delati vse boljše kot ostali, kar lahko povežemo tudi z uspešnostjo te pesmi, ki ima na YouTubu več kot milijardo ogledov in s tem presega številne druge uspešnice.

Cellophane (FKA Twigs)


Nekoč zelo privatna pevka se tokrat razkrije v baladi, v kateri govori ravno o izgubi zasebnosti in občutku lastne identitete ter o tem, kako je kljub temu na koncu v zameno za to našla nekaj boljšega.

Don’t Start Now (Dua Lipa)


Pesem lahko razumemo kot nadaljevanje Duinega hita New Rules, ki bo ravno tako dvignila samozavest vsem po težavnem razhodu in s katero se lahko marsikdo poistoveti.

The Greatest (Lana del Rey)


The Greatest je nostalgična balada o preteklih časih, s katero začnemo razmišljati o tem, do kod smo prišli v kulturi, in s katero nas Lana spet ponese v melanholično razpoloženje.

Motivation (Normani)


Četrti pevkin solo hit, odkar je zapustila skupino Fifth Harmony, je postal takojšnja uspešnica s pop in R&B ritmi, ki nas spominjajo na pretekle pesmi zgodnjih 2000-ih.

Boyfriend (Ariana Grande & Social House)


Kako se zaljubiti v nekoga, ne da bi svojega izbranca obremenjevali s svojimi težavami? Ali pa se mogoče samo bojimo obveze? Pesem, ki odlično povzame sodobno sceno zmenkov.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ugotovite, katera skladba je bila najbolj priljubljena tistega dne, ko ste se rodili