fbpx

To so najboljše slušalke za tek 2021

Najboljše slušalke za tek od 35 evrov dalje

Iščete najboljše slušalke za tek 2021? Potem ste prišli na pravi naslov, za vas smo namreč izbrali odlične slušalke za tek v različnih cenovnih razredih!

Ne glede na to, kakšen slog vam je bližje, z žicami ali z Bluetoothom, na trgu trenutno ne primanjkuje slušalk za tek in vadbo. Priljubljenost tega segmenta slušalk je dala prostor vse bolj konkurenčnemu trgu in številnim dokaj spreminjajočim se modelom – pa tudi različicam “copycat”, ki pogosto izboljšujejo izvirnike ali ponujajo podobne, dostopnejše različice. Zdaj, ko je imel ta prostor dovolj časa za razvoj, se je izbor modelov slušalke za tek iz takšnih ali drugačnih razlogov dvignil nad ostale, zato smo zaokrožili vodnik za kupce na najboljše slušalke za tek 2021.

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete najboljše slušalke za tek 2021?
Foto: Amazon

Slušalke za tek 2021: različni dejavniki in funkcije, ki jih je treba upoštevati pri nakupom

Kot pri vsakem segmentu slušalk je tudi tukaj nekaj elementov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu. Spodaj se bomo poglobili v to, kaj so ti vidiki – našteti po pomembnosti – preden bomo končno razkrili naš izbor najboljših slušalk za tek 2021.

Vrsta slušalk

“In-ear” (ali “ušesni čepki”) in “ear-hook” (ali slušalke, si ki se zataknejo za uho) so najpogostejši slogi tekaških slušalk, saj ti običajno omogočajo najčvrstejše in najudobnejše prileganje pri vadbo. Kljub temu obstajajo naglavne slušalke – in celo brezžični modeli – ki so namenjeni za tek in/ali vadbo. Torej, čeprav se ušesni čepki (in slušalke, ki se zataknejo) res dobro izkažejo pri teku, to niso edine možnosti pri nakupovanju v tem segmentu.

Prileganje

To je skoraj zagotovo najpomembnejši element pri določanju splošne kakovosti slušalk za tek in vadbo. Dobro zasnovane tekaške slušalke se bodo trdno držale v ušesu, na njem ali okoli ušesa, ne da bi vam bilo daljše nošenje neprijetno ali pa bi povzročalo bolečine. Če nenehno izpadajo ali če se med vadbo pogosto zdrsnejo z ušesa, je to lahko noro frustrirajoče, zato je za slušalke nujno, da omogočajo natančno in udobno prileganje, saj morajo prenesti poskakovanje, tresenje in stranske gibe, ki so pogoste oblike vadbe.

Žične ali brezžične

Danes izraz “brezžična” zajema širok spekter ponudbe brez kabla, od brezžičnih modelov z ušesnimi čepki, ki so povezani med seboj, do resnično brezžičnih slušalk v stilu AirPodsev. Pravilno zasnovan par slušalk z žico je lahko povsem primeren za tek, brezžične slušalke pa nudijo dodatno raven udobja in veliko več prostega gibanja, čeprav imajo pomanjkljivosti, ker je treba skrbeti za življenjsko dobo baterije in (običajno) prihajajo z večjimi stroški.

Hidroizolacija in robustnost

V nasprotju s potovalnimi slušalkami, ki so narejene za stacionarno uporabo med dolgimi leti in postanki, se slušalke za tek in vadbo uporabljajo v naravi in so posledično izpostavljene številnim potencialnim nevarnostim. Iz tega razloga je izredno pomembno, da ponujajo dokaj robustno zasnovo, ki lahko prenese umazanijo, prah in znoj. In medtem ko večina slušalk s standardom IPX4 do IP67 brez težav preživi tudi najbolj grde nalive ali najbolj prepotene uporabnike, obstajajo tudi modeli slušalk, ki so stoodstotno vodoodporni in jih je tako mogoče prosto uporabljati v bazenih ali v morju.

Kakovost zvoka

Še en element, ki ga je treba vključiti v enačbo, ne glede na to, katero vrsto slušalk kupujete. Kakovost zvoka močno vpliva na splošno izkušnjo poslušanja, ne glede na to, ali poslušate vodič za vadbo ali motivacijsko “playlisto”. Medtem ko so bili visokokakovostni zvok in izjemno globoki basi nekoč rezervirani za studijske slušalke DJ-je, je napredek v tehnologiji inženirjem omogočili, da izjemno bogat zvok “stlačijo” v zelo kompaktne pakete, kot so brezžične ušesne slušalke.

Material

Čeprav ne bo vsak proizvajalec z veseljem oglaševal materialov in konstrukcij, uporabljenih v svojih modelih slušalk, ste lahko prepričani, da če si je podjetje prizadevalo, da uporabi vrhunski material, kot sta aluminij ali titan, bodo to dejstvo razkrili. Očitno bo uporaba bolj kakovostnih materialov skoraj vedno privedla do bolj premijskega, trajnega in dolgotrajnega izdelka.

Življenjska doba baterije

To področje ne zadeva le, kako dolgo lahko slušalke delujejo, ampak odraža tudi, kako pogosto jih boste morali polniti. Pri nakupu slušalk, za tek – oziroma vseh vrst slušalk – je pomembno, da si ogledate čas predvajanja, ki ga ponuja par slušalk, in ne čas pripravljenosti baterije.

Teža

To področje ni tako pomembno, če razmišljate o slušalkah ali ušesnih čepkih v obliki slušalk, ki se zataknejo, saj so razlike v teži v teh kategorijah zanemarljive. Tega pa ni mogoče trditi za naglavne slušalke. Razen, če poskušate izboljšati mišice vratu, je verjetno, da je zadnja stvar, ki jo potrebujete za vadbo, dodatna teža na območju glave in vratu.

Podporne funkcije

Ne glede na to, za katero znamko ali model se odločite, bo vsak par tekaških slušalk opravil isto osnovno nalogo, torej, da bo vaš tek ali vadbo pospremil z zvokom. Obstajajo pa tudi modeli slušalk, ki imajo v rokavu tudi nekaj drugih trikov, kot so odpravljanje hrupa, prostoročno upravljanje, etuiji za brezžično polnjenje in druge funkcije. Na vse to je vredno biti pozoren pri nakupovanju.

Vsestranskost

Obstaja več sodobnih modelov slušalk, ki sicer niso posebej zasnovani za vadbo, a so izjemno primerni za programe za vadbo prek aplikacij. To so lahko izjemne slušalke, saj omogočajo veliko vsestranskost, ki jo je mogoče uporabiti v veliko širšem razponu nastavitev in s tem ponuditi boljšo splošno vrednost. Če kupujete po ugodnih cenah, je to čudovito področje, ki ga je treba temeljito raziskati.

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME
Kakovost zvoka močno vpliva na splošno izkušnjo poslušanja, ne glede na to, ali poslušate vodič za vadbo ali motivacijsko “playlisto”
Foto: Amazon

Najboljše slušalke za tek 2021

Do 100 evrov

Sony NW-WS413 Sport-Walkman 4GB (kabellos, Wasserdicht,...
Sony NW-WS413 Sport-Walkman 4GB (kabellos, Wasserdicht,...
Beim Schwimmen verwendbar: Wasserdicht bis 2 m Tiefe - sogar in Salzwasser; Optimierte Ergonomie:...
129,99 EUR
Znižano za 60,00 EUR
adidas Sport FWD-001 Bluetooth In-ear Ohrhörer,...
adidas Sport FWD-001 Bluetooth In-ear Ohrhörer,...
Ummanteltes Kabel mit benutzerfreundlicher Steuerung; Inklusive verschiedener Aufsätze und...
99,99 EUR −60,00 EUR 39,99 EUR

Zadnja posodobitev 2022-08-18 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Do 200 evrov

adidas Sport RPT-001 On Ear Bluetooth Kopfhörer,...
adidas Sport RPT-001 On Ear Bluetooth Kopfhörer,...
Mit IPX4 bewertetes schweiß- und wasserfestes Design; Ergonomisches Design mit 360°-Drehgelenk...
Sennheiser CX Sport Bluetooth In-Ear Wireless Sports...
Sennheiser CX Sport Bluetooth In-Ear Wireless Sports...
Ergonomisches Design, kann im Nacken oder unter dem Kinn getragen werden; Schweiß- und...
Znižano za 50,00 EUR
Bose SoundSport, kabellose Sport-Earbuds,...
Bose SoundSport, kabellose Sport-Earbuds,...
Schweiß- und wetterfest, um bei sportlichen Aktivitäten für Verlässlichkeit zu sorgen
149,95 EUR −50,00 EUR 99,95 EUR
Znižano za 2,27 EUR
JBL Under Armour True Wireless Flash X...
JBL Under Armour True Wireless Flash X...
79,89 EUR −2,27 EUR 77,62 EUR
Znižano za 50,09 EUR

Zadnja posodobitev 2022-08-19 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nad 200 evrov

Znižano za 80,00 EUR
Beats Powerbeats Pro In-Ear Kopfhörer komplett ohne...
Beats Powerbeats Pro In-Ear Kopfhörer komplett ohne...
High-Performance In-Ear Kopfhörer komplett ohne Kabel; Bis zu 9 Stunden Wiedergabe (mehr als...
249,95 EUR −80,00 EUR 169,95 EUR
Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Aktive Geräuschunterdrückung für immersiven Klang; Transparenzmodus, um dein Umfeld zu hören und...
CTM CE320 3-Wege InEar-Monitore und Ohrhörer
CTM CE320 3-Wege InEar-Monitore und Ohrhörer
3-Wege InEar-Monitore und -Ohrhörer; 3 Balanced-Armature-Treiber; Übertragungsbereich: 20 - 16.000...
275,00 EUR
Znižano za 77,96 EUR
Znižano za 80,99 EUR
Jabra Elite 85t True Wireless In-Ear Bluetooth...
Jabra Elite 85t True Wireless In-Ear Bluetooth...
229,99 EUR −80,99 EUR 149,00 EUR
Znižano za 50,17 EUR

Zadnja posodobitev 2022-08-19 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup slušalk brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!