fbpx

To so najboljši smučarski resorti v Evropi, kjer vas bodo navdušile odlično pripravljene smučarske proge

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

To so najboljši smučarski resorti, kjer to zimo najdete najboljši sneg. Če ne drugače, pa vsaj odlično kulinariko, zabavo in vrsto aktivnosti.

Spletna platforma Standard.co.uk je objavila seznam zimskih destinacij, kjer to zimo najdete najboljši sneg – to so najboljši smučarski resorti. Če vas ne pritegnejo smučarske aktivnosti, pa ponujajo vrsto spremljevalnih poslastic bodisi za ljubitelje prekrasnih razgledov ali odlične kulinarike.

Najboljši smučarski resorti v Evropi to sezono

Alta Badia, Italija

Priporočljivo za: gurmane

Gurmanska prestolnica Dolomitov vsako zimo dominira kulinaričnemu zemljevidu regije. Obiščite Gourmet Skisafari, pri čemer smučate od koče do koče, medtem ko okušate mojstrovine kuharskih mojstrov z Michelinovimi zvezdicami.

Foto: altabadia.org

Lech, Avstrija

Priporočljivo za: ljubitelje razkošja

Ni čudnega, da se tu rade po belih strminah spustijo tudi evropske kraljeve družine. Pa tudi večkratni prvak F1 Sebastian Vettel. Lechov pridih skromnega razkošja je vedno privlačil smučarje, ki imajo radi malce prefinjenosti na pobočjih. To je tudi eden najbolj zasneženih delov Avstrije, kjer si lahko pričarate magičen bel božič.

Foto: lechzuers.com

Tignes, Francija

Priporočljivo za: ljubitelje visokih nadmorskih višin

Visokogorski Tignes z ledenikom Grand Motte in neposrednimi povezavami do Val d’Isère velja za eno najbolj priljubljenih zimskih destinacij. Tu bodo svoje proge našli tako popolni začetniki, kot tudi pravi smučarski mojstri. Pod vznožjem smučišča je dogajanje vedno pestro, sploh pa po koncu smuke. najboljših stav za sneg vso sezono.

Foto: en.tignes.net

Jungfrau, Švica

Priporočljivo za: ljubitelje narave

Tri enako čudovita letovišča sestavljajo smučišče Jungfrau – Wengen, Mürren in Grindelwald. Tod lahko smučate v senci gora Eiger, Jungfrau in Mönc ter se spustite po najdaljši progi svetovnega pokala – Lauberhorn. Mürren je kraj brez avtomobilov, Jungfraujoch pa s 3454 m najvišja železnica v Evropi.

Foto: jungfrau.ch
 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.