fbpx

Top 10: najbolje plačani filmski igralci 2016

Najbolje plačani filmski igralci 2016

Kdo so najbolje plačani filmski igralci 2016? Po treh letih imamo novega kralja zaslužkarjev, saj na vrhu Forbesove lestvice ni več Robert Downey Jr., ki je bil vladar zadnja tri leta, v zadnjem letu pa je strmoglavil za kar sedem mest. S prestola ga je vrgel isti igralec kot leta 2013!

Revija Forbes je razkrila, kdo so najbolje plačani filmski igralci 2016. Na vrhu je prišlo do spremembe, saj je Robert Downey Jr. v zadnjem letu zaslužil precej manj kot prejšnja tri leta, ko je zasedal vrh. Ne le, da se je moral posloviti od stopničk, komaj se je obdržal v deseterici. Najbolje plačani filmski igralec je po novem bivši rokoborec Dwayne Johnson – The Rock, ki mu Forbes pripisuje 64,5 milijona ameriških dolarjev prihodka na letni ravni (ocenjuje prihodke med lanskim in letošnjim junijem, od ocenjene vsote pa morajo igralci nato plačati še davek), kar je 18,5 milijona več, kot je dobila najbolje plačana igralka na svetu Jennifer Lawrence, ki je s 46 milijoni dolarjev zaslužila 71 odstotkov zneska, ki ga je vpisal The Rock.

Nekdaj je kraljeval v ringu, danes kraljuje med filmskimi zaslužkarji.
Nekdaj je kraljeval v ringu, danes kraljuje med filmskimi zaslužkarji.

Ta je bajne vsote zaslužil predvsem na račun komedije Obveščevalna, filma katastrofe Prelomnica Svetega Andreja, da mu v penziji ne bo treba gledati na vsak dolar, pa je poskrbel tudi osmi del oktanske franšize Hitri in drzni, ki mu je navrgel dvojno vsoto glede na prejšnji del. Za 44-letnim mišičnjakom, ki je skoraj podvojil svoj lanskoletni zaslužek, se je nekoliko presenetljivo uvrstil Jackie Chan, ki je znan po tem, da svojega sina ne hrani po zlati žici (po smrti bo polovico imetja doniral) in je nekoč izjavil: ”Če je sposoben, bo zaslužil svoj denar, če ni, pa bo zapravljal samo mojega.” Letos si je račun obogatil za 61 milijonov dolarjev.

Jackie Chan je bil s 50 milijoni dolarjev zaslužka drugi tudi leta 2015.
Jackie Chan je bil s 50 milijoni dolarjev zaslužka drugi tudi leta 2015.

Če se sprašujete, kako se je dokopal do takšne vsote, glede na to, da sploh ni igral v nobenem hitu, mu je večina denarja kot plodnemu igralcu in producentu kapnila na Kitajskem. Na tretje mesto se je s 55 milijoni zavihtel Matt Damon, ki se ima 120-odstotnemu porastu zaslužka glede na leto poprej zahvaliti filmu Marsovec.

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: najbolj preplačani in najbolj dobičkonosni igralci/igralke leta 2015

Vsaj 20 milijonov dolarjev je v zadnjem letu sicer zaslužilo kar 18 filmskih igralcev, kjer zazija velik razkorak med plačami moških in ženskih igralk. S takim zaslužkom se lahko namreč pohvalijo le štiri. Forbes naprej ugotavlja, da je v visokoproračunskih filmih in filmih nasploh precej več moških vlog in da moški liki predstavljajo kar 71 odstotkov vseh govorečih vlog. Skupno je deset najbolje plačanih filmskih igralcev, med katerimi so ponovno tudi zvezde Bollywooda, zaslužilo 456,5 milijona dolarjev, medtem ko jih je deset najbolje plačanih igralk ”le” 205.

Top 10 – najbolje plačani filmski igralci 2016 (zaslužek):

Dodatne Informacije

Več informacij:
forbes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!