TOP 10: najboljši avanturistični dokumentarni filmi vseh časov

TOP 10: najboljši avanturistični dokumentarni filmi vseh časov

Človeško življenje je, čeprav se nam večini to le redko zazdi, le bežen trenutek v vsem, kar je obstajalo, obstaja in bo obstajalo. Zdi se, da se naše bežnosti in majhnosti precej zavedajo tisti najbolj avanturistični med nami, ki v upanju po odkritju ali doseganju nečesa novega tvegajo svoje življenje. Njihove zgodbe si lahko ogledate tudi v filmih – to najboljši avanturistični dokumentarci vseh časov.

Če se vam cedijo sline po novih doživetjih, a vas čas, pomanjkanje poguma ali kakšen drug razlog drži v varnem zavetju vsakdana, lahko svoja hrepenenja po dogodivščinah deloma izživite preko teh filmov – na enem mestu so izbrani najboljši avanturistični dokumentarni filmi vseh časov.

Najboljši avanturistični dokumentarni filmi vseh časov:

180 Degrees South (2010)

Fotograf in pisatelj Jeff Johnson je iz svojega popotovanja po Čilu in vzpona v gorovja Patagonije naredil osupljiv dokumentarec – čudovite posnetke narave spremlja njegovo notranje razmišljanje, ki filmu daje humanistično noto.

North of the Sun (2012)

Dokumentarni filmi prikazuje dogodivščine dveh prijateljev, ki se odpravita na sever Norveške, kjer prebijeta zimo.

Valley  Uprising (2014)

Dolina Yosemite je ena izmed najbolj popularnih plezalnih destinacij na svetu. Dokumentarec prikazuje, kako je dolina postala popularna med plezalci.

The Great Alone (2015)

Neodvisni dokumentarni filmi The Great Alone nas popelje v življenje Lance Mackeya, zmagovalca v tekmovanju pasjih vpreg na znameniti tekmi Iditarod.

Unbranded (2015)

Vizualna poslastica Unbranded pripoveduje zgodbo kavbojev, ki potujejo iz Mehike v Kanado s čredo skoraj 20ih divjih mustangov.

The Fourth Phase (2016)

Travis Rice je eden najboljših sodobnih deskarjev na snegu. Njegov zadnji film The Fourth Phase nas popelje na najbolj divja smučarska prizorišča na svetu.

Fishpeople (2017)

Izjemen dokumentarni film prikazuje lepoto tesnega odnosa med človekom in oceanom. Pripoveduje zgodbo šestih posameznikov, ki svoje življenje tesno prepletajo z vodo.

Gora, (Mountain 2017)

Ta dokumentarni filmi so snemali v kar 22 različnih državah in so posneli so več kot 2000 ur materiala. Poleg odlične naracije, gre za enega vizualno najbolj pretresljivih in močnih avanturističnih dokumentarcev.

Under an Arctic Sky (2017)

Film prikazuje šest srferjev, ki se odpravijo na potovanje na Islandijo, da bi raziskali eno izmed najbolj raznolikih in zanimivih srferskih destinacij na svetu.

Free Solo (2018)

Plezalec prostega sloga Alex Honnold nas popelje v svoj svet prostega plezanja, ki je poln adrenalina, odločnosti, motivacije in neizmernega poguma.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 najboljših komedij vseh časov po IMDb-ju