Top 10: najboljši poceni pametni telefoni 2018

Daleč največ telefonov kupimo pri operaterjih, zato je prosta ponudba siromašna. Veliko poceni, a hkrati ‘dobrih’ telefonov v naših trgovinah ni mogoče kupiti, kar je svojevrstna škoda. Zato smo pregledali spletno ponudbo teh in ugotovili, kateri so najboljši poceni pametni telefoni 2018.

Ker na trgu mobilne telefonije ni poštenega tekmovanja, so ponavadi cene telefonov takšne, kot jih določi ‘izdelovalec’ v dogovorih z operaterji, raznovrstnost ponudbe pa slaba. Na naših tleh lahko bolj ali manj lahko izbiramo le med ponudbo treh blagovnih znamk, če Honor prištejemo k Huaweiu oziroma štirih, če ga obravnavamo ločeno. Skok na tujo spletno trgovino, izbrali smo amazon.de, pa pokaže popolnoma drugačno ‘sliko’.

Tam smo našli telefone, ki se lahko pohvalijo z nazivom najboljši poceni pametni telefoni 2018.

Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Res dober cenen telefon, kajti predvsem je kakovostno izdelan, ima dober zaslon, solidne in raznovrstne zmogljivosti ter dobro zasnovane kamere – dve zadnji in eno prednjo. Po zmogljivostih je prepričljivo na vrhu svoje kategorije.

https://www.youtube.com/watch?v=sBBLAtAYqck

Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite
Xiaomi Mi A2 Lite

Telefon odlikujeta premijski videz z zarezo na vrhu in zaslonsko razmerje 19:9. Ima solidne zmogljivosti – dvojno zadnjo kamero, pomnilnik velikosti 64 GB pa je mogoče nadgraditi prek reže za spominsko kamero.

Honor 9 Lite

Honor 9 Lite
Honor 9 Lite

Na trgu je že nekaj časa, še vedno pa za boljši telefon v nižjem cenovnem razredu. Ker se počasi poslavlja, je morda lahko še boljša tudi cena. Sicer pa se ponaša z atraktivno obliko in dobrimi zmogljivostmi.

UMIDIGI One Pro 9

UMIDIGI One Pro 9
UMIDIGI One Pro 9

Zmogljivosti telefona, pri nas manj znane znamke, so skoraj predobre, da bi bile resnične. Hitro brezžično polnjenje, NFC, IPS zaslon v razmerju 19:9, dvojni kameri spredaj in zadaj, obstransko tipalo prstnega odtisa in atraktivni videz.

Motorola Moto E5

MotorolaMotoE5
MotorolaMotoE5

Še ena Motorola, ki jo uvrščajo med boljše predstavnike nižjega razreda. Telefon odlikuje ga atraktivna oblika in kakovost izdelave, pa tudi dober zaslon, kamera, tipalo prstnega odtisa in trajanje baterije.

https://www.youtube.com/watch?v=dkzmj36qqY8

Motorola Moto G6 Play

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Še en cenen telefon Motorole, ki je videti premijski, pa čeprav je ohišje plastično. Zaslon je v razmerju 18:9, dobro pa se obnese tudi baterija in tipalo prstnega odtisa.

Nokia 5.1

Nokia 5.1
Nokia 5.1

Ta telefon  ni videti kot izdelek nižjega cenovnega razreda. Na videz in dotik je premijski, kakovostno izdelan s posluhom za podrobnostmi, izstopa pa zaradi ohišja iz aluminija, razmerja zaslona 19:8 in kamera.

HTC Desire 12+

HTC Desire 12+
HTC Desire 12+

Zaslon in kamera tega telefona nista najboljša, ima pa zato lahek in udoben dizajn in generalno gledano dobre zmogljivosti.

https://www.youtube.com/watch?v=jOiIhvI6yT4

Motorola Moto E5 Plus

Motorola Moto E5 Plus
Motorola Moto E5 Plus

Očitno ima Motorola veliko dobrih telefonov v nižji kategoriji. Vsak ima svoje prednosti (in slabosti), model e5 odlikuje velik zaslon ter predvsem dobra baterija.

https://www.youtube.com/watch?v=JtWY-X4U_ig&t=2s

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5
Motorola Moto G5

Predstavljen je bil pred več kot enim letom, še vedno velja za enega boljših v svoji kategoriji. Odlikuje ga namreč kakovost izdelave, zmogljivost in baterija pa kažeta, da je iz drugega ‘časa’.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Test: Samsung Galaxy S21 Ultra je telefon, ki je za leto 2021 postavil izjemne standarde!