fbpx

Top 5 grških otokov kot nalašč za družinske počitnice

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Neskončne peščene plaže, kristalno čisto morje, odlična hrana in gostoljubni domačini – to je Grčija. Grški otoki pa ne bodo navdušili le vas, temveč bodo nadvse všeč tudi vašim najmlajšim. Za vas smo izbrali peterico otokov, najbolj primernih za popolne družinske počitnice.

Krf

Eden najbolj zelenih grških otokov, z dramatičnimi hribčki in majhnimi prikupnimi vasmi, skriva veliko prelepih plaž. Na zahodu vas bodo začarali kilometri mehkega peska, na severu pa vas pričakajo veličastne skalnate plaže ter plitvo morje. Predstavite otrokom nekaj lokalne kulinarike, odkrivajte manj obljudene plaže ali pa se odločite za katero izmed pestrih vodnih aktivnosti, vse to na enem samem otoku.

Foto: Unsplash/
Calin Stan

Kos

Kos velja za enega izmed družinam najbolj prijaznih grških otokov. Otroci bodo navdušeni nad starodavnimi razvalinami, ki se skrivajo na otoku ter kopico čudovitih peščenih plaž, kot nalašč za izdelovanje gradov. Zavoljo vulkanske narave otoka, boste našli povsem črne peščene plaže, na južni obali pa se barva peska spremeni v zlato. Morje je toplo in plitvo, kot nalašč za najmlajše, ki lahko cele dneve preživljajo med igro na plaži ter namakanjem v vodi.

Foto: Unsplash/
Christian Klose

Rodos

Rodos slovi po prekrasnih peščenih plažah, nekatere izmed njih, kot recimo Faliraki, pa se lahko pohvalijo tudi z vodnimi parki in lunaparki. Če ste bolj umirjena duša, boste navdušeni nad mirnimi uličicami glavnega mesteca, kjer boste skupaj z otroki lahko odkrivali srednjeveške skrivnosti ter se sprehodili skozi zgodovino otoka. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji narave, ki bodo v narodnem parku Petaloúdes lahko občudovali pisane metulje.

Foto: Unsplash/
Shalev Cohen

Kreta

Največji grški otok zaradi svoje bogate zgodovine in velikosti predstavlja odlično počitniško destinacijo. Kreta je otok, kjer starodavne ruševine trčijo ob s soncem obsijane plaže. Na otoku najdete kopico otrokom prijaznih muzejev, ki pričajo o najstarejši evropski civilizaciji. Da si oddahnete od vseh zgodovinskih odkritij, si privoščite sproščanje na sloviti Chanii z belimi peščenimi plažami ali pa izberite katero izmed pisanih aktivnosti, od potapljanja, do kajakov ter windsurfanja.

Foto: Unsplash/
Egor Myznik

Naxos

Če se želite izogniti množicam, se odpravite na Naxos. Največji izmed Kikladov, slovi po okusni hrani in čudoviti paleti aktivnosti, ki jih ne boste našli nikjer drugod. Med drugim lahko na hrbu konja raziskujete peščene plaže ali pa se s pedalinom odpravite raziskovat peščene plaže na bližnjem otoku Plaka. Ljubitelji pohodništva bodo navdušeni nad štirideset kilometrov dolgimi pohodniškimi potmi, ki se vijejo okrog slikovitih vasic.

Foto: Unsplash/
Johnny Chen

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!