fbpx

Top 8: najboljša potovalna motorna kolesa za daljše razdalje

Katera so najboljša motorna kolesa zavpotovanja oziroma potovalna motorna kolesa? Motoristi so posebna 'sorta' ljudi, večina izmed njih pa komaj čaka na vikend, da ukrotijo dvokolesno zver pod seboj in se podajo na cesto, na ovinke. Nekateri so adrenalinski odvisniki, ki bi motor radi spravili čim nižje, drugi pa uživajo v počasnejši vožnji in se preprosto prepustijo užitku, ki ga ponuja cesta.

Tem drugim, ki jih bolj mika umirjeno popotovanje, bomo predstavili nekaj izmed najboljših potovalnih motornih koles, ki so na voljo v tem trenutku. Ta motorna kolesa so lahko močna, ko le to moč potrebujemo, sicer pa so krotka, namenjena predvsem udobju in užitku v vožnji, od nas pa ne zahtevajo pretiranega naprezanja.

Najboljša potovalna motorna kolesa za dolge razdalje:

1. Triumph Tiger 1200

Triumph Tiger 1200
Triumph Tiger 1200

Triumph Tiger 1200 se bo dobro znašel tako na cesti, kot tudi izven nje. Motor s prostornino 1.200 cc ponuja dovolj moči za različne terene, še bolj pa se odnese njegova lahka in tehnološko dovršena zasnova. Na voljo ima 6 različnih voznih načinov, 140 konjskih moči pa bo poskrbelo, da boste konkurenčni tako na mestnih ulicah, kot tudi na zahtevnejšem terenu.
triumphmotorcycles.co.uk

2. BMW R 1250 GS

BMW R 1250 GS
BMW R 1250 GS

BMW R 1250 GS je dokaj ‘sveže’ motorno kolo, ki je bilo predstavljeno šele leta 2018, a je v tem času že uspelo navdušiti veliko uporabnikov. Pri tem mu je pomagal pedigree motorne družine GS in dejstvo, da gre za izboljšano različico modela R1200, ki je bil pravi prodajni hit. Motor s 1.254 cc prostornine ima 136 konjskih moči, vse novitete in izboljšave pa ga naredijo še toliko bolj konkurenčnega.
bmw-motorrad.si

3. KTM 1290 Super Duke GT

KTM 1290 Super Duke GT
KTM 1290 Super Duke GT

KTM 1290 Super Duke GT je s svojim 1.301 cc velikim motorjem pravi primerek tistega, kar bi moralo biti potovalno motorno kolo. Osnovan je na športnem modelu Beast, njegov motor pa v visokih obratih ponuja veliko količino moči. To moč jim je pti KTM-u upelo umirit, zaradi česar je pri nizkih hitrostih in obratih Super Duke GT prav pohleven. O njegovi moči ni potrebno izgubljati besed, saj je nadkrilil praktično vse današnje potovalne motorje.
ktm.com

4. Ducati Multistrada 1260

Ducati Multistrada 1260
Ducati Multistrada 1260

Seznama motorjev nekako ne gre delati brez omembe imena Ducati in tudi pri potovalnih motorjih ni temu nič drugače. Ducati Multistrada 1260 opravičuje Ducatijev ‘dirkaški’ renome in tudi sama ponuja nekaj krepkih vrancev. Ima jih kar 158, zaradi njih pa ne boste nikoli prikrajšani, ko si boste zaželeli ‘dozo’ adrenalina. Multistrada ponuja pravi užitek na cesti in se dobro znajde tako v ravnini, kot na ovinkih.
ducati.si

5. Honda Gold Wing

Honda Gold Wing
Honda Gold Wing

Honda Gold Wing ne potrebuje posebne predstavitve, saj gre vendarle za najbolj uspešen potovalni motor do zdaj. Gold Wing je postal sinonim za udobje in brezskrbno uporabo. Ima zaščito za veter, enostavno upravljanje in samodejni menjalnik, zaradi česar se lahko motorist popolnoma preda užitku v vožnji. Letnik 2019 prinaša manjšo težo motornega kolesa, zaradi česar je še bolj agilna v ovinkih in tako bolj primerna za gorske prelaze kot doslej.
honda-as.com

6. Harley Davidson Electra Glide

Harley Davidson Electra Glide
Harley Davidson Electra Glide

Ime Harley-Davidson poznajo vsi in tako ni čudno, da tudi pri njih najdemo potovalno motorno kolo. V kolikor si želite ameriško motorno kolo, z močnim Milwaukee-Eight 107 motorjem, bo Electra Glide pravi za vas. Na prvi pogled se razlikuje od Harleyev, ki smo jih vajeni, je pa zaradi tega še bolj udoben in še bolj primeren za daljše sedenje za krmilom.
harley-davidson.com

7. Yamaha Venture Transcontinental

Yamaha Venture Transcontinental
Yamaha Venture Transcontinental

Yamaha Venture Transcontinental se lahko pohvali s privlačnim zvokom V-Twin motorja in zajetno zalogo moči. Popotovanje bo bolj pestro z uporabo ogrevanih sedežev in ogledal, Bluetooth tehnologijo in vrhunskim zvočnim sistemom. Zaradi velikosti hitro pomislimo, da se Venture premika kot polž, v resnici pa je daleč od tega. Velika količina navora in aerodinamične linije poskrbijo za gladko vožnjo in mnogo užitka.
yamahamotorsports.com

8. Indian Roadmaster

Indian Roadmaster
Indian Roadmaster

Indian je v preteklosti že ponujal vse tisto, kar so si želeli ameriški vozniki potovalnih motornih koles. Imel je dovolj veliko zalogo moči, izjemno upravljanje in bil dovolj prijeten za oko. Po reorganizaciji podjetja se Indian Roadmaster vrnil, z vzemi karakteristikami, ki jih je nekoč že imel. Ponuja še več vsega, poleg tega pa je poln moderne tehnologije, kot je navigacija, potovalni računalnik, odličen zvočni sistem. In kar je najpomembneje, ponuja eno izmed najbolj udobnih voženj na tržišču.
indianmotorcycle.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.