Toyota GT86 kmalu tudi zgoraj brez kot “open” verzija

Konec leta naj bi na ceste končno le zapeljala kabrio različica toyote GT86. Trenutni koncept nosi oznako "open", ki se lepo poda filozofiji GT86.

Potem ko je bilo glede kabrio različice toyotinega kupeja GT86 že kar nekaj diskusije, pa naj bi proti koncu leta “zgoraj brez” različica tega priljubljenega kupeja le zapeljala na ceste.

Oblikovno bo na moč podoben kupeju, z razliko platnene električne pomične strehe, ki bo dobavljiva v različnih barvnih odtenkih.

Potrebno je priznati, da GT 86 "open" izgleda odlično!
Potrebno je priznati, da GT 86 “open” izgleda odlično!
Za pogon bo skrbel 2,0-litrski atmosferski bencinar z 147 kW (200 KM), enak bo tudi pogon, ki bo speljan na zadnji kolesni par.

Na ceste bo zapeljal proti koncu leta, približno leto dni zatem pa naj bi se mu pridružila še limuzinska različica, ki bo na voljo tudi s turbo motorjem in kot hibrid. Slednji naj bi zaradi elektromotorja, ki bo poganjal sprednji par koles (tako kot nova generacija modela prius) ponujal pogon na vsa štiri kolesa.

Galerija GT86 Open

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Ghost (2021): tehnološko najnaprednejši avtomobil kralja prestiža