fbpx

Tree Change Dolls: punčke, ki so pretirana ličila zamenjala za vsakdanji obraz

Sonia Singh ne namerava postati proizvajalka lutk punčk kaj kmalu, čeprav bi njeni oboževalci to prav rade volje videli. Sonia namreč Bratz punčke, znane po svojih močnih obraznih potezah in naličenih obrazih, spremeni v punčke, ki obstajajo povsod po svetu – prizemljene punčke, preproste in nič kaj take, kot da bi ravnokar obiskale plastičnega kirurga. Spoznajte Tree Change Dolls.

Sonia Singh iz Avstralije, natančneje Tasmanije, izdeluje tako imenovane Tree Change Dolls. To so predelane Bratz punčke, ki jih reši iz “second-hand” trgovin. Njihov pretirano naličen obraz zamenja za vsakdanji obraz, prav tako stori z njihovimi oblačili in čevlji. S pomočjo acetona očisti obraze in nariše nove, bolj prijazne in človeške, oblikuje nove čeveljce, oblačila pa sešije in splete njena mama. Njena ljubezen do punčk izhaja iz otroštva, ko sta se s sestro igrali z rabljenimi punčkami in doma narejenimi igračami. Sonia naravnost obožuje zadovoljstvo, ki ji ga daje popravilo ter ponovna uporaba rabljenih predmetov.


Ko se je s punčkami pojavila na Tumblr, je v mesecu dni razprodala vse lutke in postala viralni hit. Zasuta s prošnjami po novih punčkah, se je 34-letna mama odločila, da ponovno ustvari nove punčke. Nova serija prihaja v spletno trgovino Etsy ponovno marca. Cena za punčko je od okoli 51 evrov pa do 113 evrov.

PREBERITE ŠE: Punčka “Lammily” – Barbie je sedaj polna napak v obliki aken, strij in celulita

Medtem, ko čakamo kaj bo Sonia ustvarila tokrat, pa si v galeriji lahko ogledate fotografije punčk prej in potem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
treechangedolls.tumblr.com in www.facebook.com/treechangedolls

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!