Dirkalnik McLaren F1 GTR proti McLarnu P1 GTR

McLaren je več kot 20 let nazaj spisal novo poglavje v športnem avtomobilizmu, ko je ustvaril športni cestni dirkalnik McLaren F1 GTR. Kljub zavidljivi starosti ta še vedno ni za staro šaro, a je v primerjavi z mlajšimi tekmeci (npr. Ferrarijem LaFerarri in FXX K) vseeno Rocky Balboa iz šestega in ne prvega dela. Na zadnje poteze konkurence je McLaren odgovoril z modelom P1 GTR, ki se bo predstavil v Ženevi, še prej pa se je po dirkališču sprehodil s svojim ''pradedkom'', F1 GTR.

”Pradedek” McLaren F1 GTR je ob pogledu na ”pravnuka”, McLarna P1 GTR, verjetno zelo ponosen, saj ga je dobro vzgojil. Njegov najmlajši ”pravnuk” bo namreč imel kar 734 kW oz. 1000 konjskih moči (800 KM bo pristal 3,8-litrski osemvaljnik s parom turbopolnilnikov, 200 pa elektromotor). Javnost bo lahko v živo nanj prvič položila oči na avtosalonu v Ženevi, ki se prične 5. marca 2015, za predjed pa so nam pri McLarnu pripravili dirkaški dvoboj med, lahko bi rekli tudi učiteljem in učencem, torej F1 GTR in P1 GTR.

PREBERITE ŠE: Posebna različica Mclarna 650S v obeležitev zmage na Le mansu

In kot lahko vidite v posnetku, se F1 GTR izjemno dobro drži za svoja leta in jih odlično tudi skriva, saj se mu po videzu kaj dosti ne pozna, da je več kot 20 let starejši.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!