fbpx

Edy Hardjo – Življenje akcijskih figuric superjunakov, kot ga še ne poznate

Edy Hardjo je s serijo fotografij, kjer je pred objektiv posadil akcijske figurice superjunakov, še enkrat več osmislil rek, ''It's not a doll, it's an action figure'' (To ni lutka, ampak akcijska figura). Dejstvo je, da tovrstne igrače niso rezervirane samo za otroke in vsak pravi ''geek'' ima doma poleg zbirateljske zbirke dvd-jev vsaj še eno knjižno polico polno tovrstnih akcijskih figur. A nihče jih še ni videl v takšni luči.

Edy Hardjo je za svoj projekt, kjer je akcijske figurice superjunakov postavil v nenavadne situacije, uporabil like iz Marvelovega in DC-jevega fantazijskega vesolja (The Avengers, X-Men, Batman, Joker, Spider-man, Ghost Rider,…), najdemo pa tudi ”vsiljivca”, Mr. Beana. In ko mislimo nenavadne, gre za komične, včasih neprijetne situacije, ki pa jih ne zasledimo ne v stripih, ne v filmih.

PREBERITE ŠE: Kaj se zgodi, ko se super junaki napihnejo?

Edy je za svoj fotografski projekt izbral vrhunske primerke figuric, ki pa jih je še dodatno obdelal v Photoshopu, kjer je fotografijam dodal neobičajen zasuk. Torej, superjunaki, kot jih še ne poznate.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
facebook.com
instagram.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!