fbpx
Foto: Reddit

Fotografije, ki dokazujejo, da je Instagram poln brezsmiselnih montaž in laži

Zares porazno!

Ljudje niso slepi! Opazili so več lažnih "instagramerjev" in se jih odločili razkriti na spletu.

Ne glede na to, kako lepe in “popolne” so fotografije, ki jih vidite v svojem “feedu” na Instagramu, niso vse resnične. Nekateri so tako močno popravljene in spremenjene do te mere, da mejijo že na bizarno. Vemo, prav neverjetno se sliši, da bi nekdo tako zelo lagal na internetu!

Tukaj vstopi skupina Instagram Reality, ki jo najdemo na portalu Reddit. To je skupnost, ki išče in izpostavi najbolj bizarno popravljene oziramo “retuširane” fotografije na Instagramu. Moderator skupine Cluelessnumber7 je za portal Bored Panda razložil negativni vpliv močno popravljenih fotografij. “Nerealistična pričakovanja, ki jih s tem ustvarjajo vplivneži, vplivajo na njihove privržence: neverjetno gladka koža, mandljeve oči, velike ustnice, ostre linije čeljusti, vitke postave v obliki peščene ure itd. Z objavo takih fotografije je potrebna za izbira obleke, prava osvetlitev, izbira, s katero roko se fotografirajo selfiji (ja, resno), in to je vse, preden se v aplikaciji Facetune pogladi koža in spremeni postava ali velikost posameznih delov telesa. Ne da bi to razkrili, obstaja trenutno nešteto ljudi, ki se primerjajo (in morda porabijo denar, da bi bili videti enako) z osebo, ki ne obstaja.”

Čeprav ni nič narobe, če na fotografiji uporabimo umetniški filter, ki nekoliko spremeni barve, se lahko zgodi, da začnemo s filtri pretiravati. Kmalu je teh sprememb toliko, da človeka na fotografiji ne moremo več prepoznati. Razlogi, zaradi katerih ljudje hrepenijo po tem, da bi se spremenili v “popolna” človeška bitja, so “negotovost, zavist in denar”, pa tudi izogibanje zadregi, ker se jim zdi, da nekateri deli telesa ali obraza niso “dovolj dobri” za Instagram.

Vendar pa se zavedajte, da imajo naravne fotografije veliko več čara, saj so pristne, iskrene, z njimi pa se lahko poveže več ljudi.

Galerija: fotografije, ki dokazujejo, da je Instagram poln brezmiselnih montaž in laži

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!