Najbolj zaželen poklic ta hip – držanje mesta v vrsti pred Applovo trgovino

Vrste pred Applovo trgovino

Išče se: človek, ki stoji v vrsti pred Applovo trgovino. Zaželene delovne izkušnje tudi z ljudmi, ki se vrivajo. Obvezen lasten stol. Plačilo: 3000 evrov na teden. To je svet, v katerem živimo. No, vsaj takrat, ko se bliža izid novega Applovega iPhona. V New Yorku namreč ljudje najemajo ljudi, da več dni pred začetkom prodaje telefona iPhone 7 stojijo v vrsti pred Applovo glavno trgovino, da ni treba šotoriti njim.

Pred Applovo trgovino v New Yorku se že vije dolga vrsta ljudi, ki se želijo do novega iPhona dokopati prvi. Eni gredo tako daleč, da pred njo kar šotorijo. A obstaja precej bolj eleganten način, da se do iPhona 7 dokopljete med prvimi. Najamete človek, ki namesto vas stoji v vrsti. Ti se pred Applovo trgovino v prestolnici sveta ponujajo kar sami.

Pred nekaterimi Applovimi trgovinami so zrasli pravi kampi.
Pred nekaterimi Applovimi trgovinami so zrasli pravi kampi.

A niso poceni. Za 13. mesto v vrsti je treba 16. septembra 2016 odšteti 300 ameriških dolarjev. Za držanje prvega mesta v vrsti je treba odšteti kar 3400 dolarjev na teden, kar je precejšnja investicija, glede na to, da bodo iPhone 7 (32 GB) prodajali za 649 dolarjev. Zasedeno je bilo že 25. avgusta 2016!

PREBERITE ŠE: Kateri je boljši? iPhone 7 ali Samsung Galaxy S7: primerjava

O vrstah poročajo tudi od drugod. Iz Berlina, San Francisca, na Novi Zelandiji pa je trgovina Spark pripravila posebno presenečenje za kupce. Prvim 100, ki so prednaročili novi iPhone, mesto v vrsti hrani kar robot Alpha 1.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Z Fold2 5G: izboljšano delovanje za popolnoma drugačno mobilno izkušnjo