fbpx

Triki proti staranju, ki jih lahko izvajate med spanjem

Foto: envato

Način, kako spimo, je vedno vplival na lepoto našega telesa in kože. Kakovosten spanec ne vpliva le na zdravje in stabilne hormone, ampak tudi na kožo vašega obraza, na pojav gub in na vlaženje kože.

Obstajajo številne študije, ki dokazujejo, kako spanec vpliva na našo kožo, največje posledice slabega spanca pa so vidne tako na vekah kot na predelu okoli oči, koži okoli ustnic in gubah na obrazu. Poleg tega, ko slabo spite, se koža obraza hitreje stara, težje si opomore od stresa in ima slabšo kakovost. Zato je pomembno, da se pred spanjem držimo nekaj lepotnih korakov.

Pred spanjem si očistite obraz

Čista koža je osnova vsake nege in bo omogočala boljšo vpojnost vseh negovalnih izdelkov, ki jih uporabljate, najpomembnejši pa naj bo tisti, ki daje hidracijo, da si koža povrne vodo, ki jo je izgubila tekom dneva. Izjemnega pomena je, da si pred spanjem očistite obraz, ne le zaradi ličili, temveč je obrazu potrebno zagotoviti kakovostno čiščenje, ki ga bo razbremenilo nečistoč in vseh sledi stresa iz tistega dne. Občasno lahko kombinirate blag piling za globinsko čiščenje.

Redno skrbite za svoj obraz.
Foto: Shiny Diamond/Pexels

Hidracija kože

Prepričajte se, da vaš izdelek za nočno nego kože vsebuje vlažilne sestavine, nekateri strokovnjaki pa tudi svetujejo, da imate na nočni omarici vedno kozarec vode. Uporabite lahko tudi nočno masko za obraz, ki bo zadržala vlago v koži. Vsekakor je pomembno, da nočna nega vsebuje hidratacijo, lahko uporabite tudi isto, ki jo nanesete čez dan, vendar je pomembno, da koži omogočite, da se čez noč napolni z vlago.

Kvalitetna prevleka in vzglavnik

Ključ do kakovosti kože obraza ter videza gub in podočnjakov je položaj, v katerem spite. Če nimate vzglavnika iz kakovostnega materiala, vsekakor poskusite spati na dvignjeni ali hrbtni strani. Kakovostna blazina bo pripomogla k vašemu “lepotnemu spancu”, ker je nežnejša do kože, saj ji omogoča dihanje in je ne poškoduje. Idealne so svilene blazine, saj zmanjšujejo možnost draženja kože, pa tudi pojav gub.

Poskrbite za kvaliteten vzglavnik in prevleko.
Foto: Cottonbro / Pexels

Spati polnih 8 ur

Tako kot za naše telo, je količina spanja pomembna za našo kožo. Za hormonsko ravnovesje je potrebno, da spite polnih osem ur. To je najbolj naraven način za uravnoteženje hormonov, ki so ključnega pomena za ravnovesje celotnega telesa, za to pa vam bo enako hvaležen tudi obraz.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!