fbpx

Tul – potovalni kovček z vgrajeno tehtnico

Pristojbine za prtljago so postale prava komedija zmešnjav in domala vsak, ki je kdaj potoval z letalom na dopust, ima na zalogi zgodbo o prtljagi. In to ne pozitivno. Občutki, ko oddajamo prtljago so podobni tistim, ko učiteljica vrača test, za katerega se nismo dovolj učili. Bo, ne bo? Ah, prekomerna teža (kovčkov), pandemija 21. stoletja. S kovčki Tul jo je konec, saj vsebuje tehtnico, ki bo prišparala živce in cekine.

Vemo, kako smo ljudje in tehtnice. Čim dlje ko smo narazen, raje se imamo, zato ni presenetljivo, da tudi tehtanje prtljage doma ni ravno prednastavljeno v naših glavah. Ker tehtnice plašijo, vzbujajo slabo vest, mi pa gremo na dopust, za katerega ponavadi velja, da nam prej doda kot odvzame kakšen dodaten kilogram. A to še preživimo, malo teka, pa smo na starem, medtem ko se dodaten kilogram pri prtljagi pozna finančno, in finančne udarce ponavadi precej teže prenesemo. Ne fizično, pač pa skozi eksistenčno prizmo. Kar se pozna v denarnici tek pač ne povrne.

PREBERITE ŠE: Seznam letalskih prevoznikov, ki za svoj denar ponujajo največ

Še sreča za kovčke Tul! Ti kovčki višjega kakovostnega razreda imajo dimenzijo potovalnih kovčkov, trdo lupino, veliko žepkov in predelkov, potovalno kombinacijsko ključavnico (TSA), štiri koleščka in zunanji zaščitni ”plašč” iz Poron XRD pene (ki je to, kar je za lase trivremenski taft), a za razliko od vseh ostalih tudi vgrajeno tehtnico. Tako še isti trenutek, prek LCD ekrana ob strani, veste, kdaj ga morate postaviti na dieto in kdaj ima še nekaj prostora v želodčku.

Nič več drame pri oddajanju prtljage.
Nič več drame pri oddajanju prtljage.

Trenutno je Tul še na spletnem finančnem ”terminalu” Kickstarter, a je na dobri poti, da ga zamenja za letališkega in postane svetovni popotnik.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.kickstarter.com

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!