fbpx

Tvoja koža je tvoja življenjska zgodba – tako zelo edinstvena

Dove slovar

Foto: envato

Spremembe in posebna znamenja na koži niso pomanjkljivosti, pač pa nas delajo edinstvene. So izvor spominov. Strije, gube, tetovaže, brazgotine, kapilare in znamenja - vse to so sledi časa, izkušenj, spominov, življenjskih preobratov in zgodb, ki nas delajo takšne, kot smo danes, zgodb, ki so nas zgradile.

Glede na to, da so na koži zapisane vse naše življenjske izkušnje, lahko rečemo, da je koža naša življenjska karta, na kateri vsaka oznaka skriva neko življenjsko zgodbo. Te zgodbe, ki so zapisane za sledmi na naši koži, so nas naredile takšne, kot smo danes – edinstvene – in zato bi morale biti izvor naše samozavesti, ne pa negotovosti.

Foto: envato

Da nas vzpodbudi, da letos poleti ponosno spregovorimo o zgodbah zapisanih na naši koži, je Dove objavil poseben slovar. V njem so besede in pojmi dobili povsem nov pomen od tistega zapisanega v slovarju slovenskega knjižnega jezika. Po “Dove slovarju” je guba pokazatelj modrosti, kapilare so življenjska linije, brazgotina je dokaz neustrašnega duha, strija pa potka sreče. Cilj “Dove slovarja” je, da obogati naš osebni slovar in nas nauči lepo govoriti o svoji koži in jo imeti rad.

Mogoče pegic ne boš več prekrivala s pudrom, ker te bodo spominjale na čudovite poletne počitnice. Brazgotine po carskem rezu ne boš nič več skrivala v enodelnih kopalkah, saj pripoveduje čustveno zgodbo o dnevu, ko si postala mama. Morda se ne boš več izogibala nošenja kratkega krila in hlač zaradi strij na bedrih, saj so dokaz tvoje rasti in razvoja.

Dove poziva vse ženske, da na spletni strani delijo svoje edinstvene zgodbe, saj bodo nekaj najlepših tudi nagradili. Na družbenih omrežjih pa lahko tem zgodbam sledite po ključnikih #ČeBiMojaKožaSpregovorila in #LjubezenJeVMojiKoži.

Naša koža je unikat, ki ga moramo imeti radi. Ljubezen pa ji izkazujemo z nego in na ta način negujemo tudi za naše spomine.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!