TVR Griffith: TVR je vstal od mrtvih

TVR je bil dobro znan britanski proizvajalec športnih, po navadi kar malce divjih avtomobilov. Od stečaja podjetja je že 11 let in od takrat je znamka tonila v pozabo. Vendar se časi spreminjajo in tako je tudi za TVR prišla nova priložnost v obliki novega superšportnika TVR Griffith.

Bistvo in srce TVR Griffitha predstavlja 5-litrski atmosfersko navdihnjeni 8-valjni motor, ki ga med drugim najdemo tudi v Fordu Mustangu GT. Cosworthovi strokovnjaki so ga še malo dodelali in tako proizvede zavidljivih 480 konjskih moči. Ker tehta Griffith le 1250 kilogramov, mu razmerje med težo in močjo omogoča, da od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot štirih sekundah in doseže najvišjo hitrost 322 km/h. TVR uvaja novo gradnjo šasije, kjer so jeklene cevi med seboj povezane s karbonskimi ploščami, kar  avtomobilu zagotavlja izredno trdnost in omogoča majhno končno težo.

Od novega TVR Griffitha se lahko pričakuje preprosta zasnova, brez kakšnih zelo razkošnih dodatkov. Ker gre Griffith v korak s časom, notranjost ni več analogna, saj se je v celoti digitalizirala. V primerjavi s predhodnimi modeli imamo zaradi zakonodaje zdaj vgrajen ABS-sistem, zračne blazine in nadzor proti zdrsu pnevmatik. Posebno izdaja ob lansiranju in obuditvi znamke TVR bo stala okoli 100.000 evrov, pozneje pa lahko pričakujemo tudi malenkost cenejše različice.

PREBERITE ŠE: DRUŽINA ASTON MARTIN ZAGATO SE VEČA

Galerija slik: TVR Griffith

Dodatne Informacije

Več informacij:
tvr.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!