Umbrella Drone – moj dron je lahko dežnik

Umbrella Drone

Če niste adrenalinski ali fotografski navdušenec, potem verjetno nimate posebnega interesa v dronu. A to se bo v prihodnosti definitivno spremenilo. Zadnje čase droni namreč prevzemajo vse več vsakdanjih nalog, zadnja zadolžitev pa vam bo verjetno še posebej všeč. Droni bodo namesto vas držali dežnik nad glavo. Spoznajte Umbrella Drone, dron, ki prenaša dežnik.

Držanje dežnika postaja preteklost. Če vas droni do zdaj še niso prepričali, se bo zahvaljujoč dronu Umbrella Drone (predelana različica drona DJI Phtanom 4) to spremenilo. Njegova naloga je prenašanje dežnika. Poleg kamere je namreč Drone Directs dron opremil še z dežnikom. Ta samodejno sledi posamezniku in vztraja nad njegovo glavo, najsi hodi, teče ali kolesari.

PREBERITE ŠE: Selfly – etui za pametni telefon, ki prenaša dron


1,38-kilogramskega drona še ni mogoče kupiti, a temu bo tako le še kratek čas. Že kmalu ga bo namreč mogoče kupiti za 1200 evrov. Jah, lagodje ni poceni. No, pa tudi sledilna tehnologija, ki se zanaša na GPS-sistem pametnega telefona, ne. Zato pa boste imeli prosti obe roki, kar pa tudi ni slabo.

Dron kljubuje močnem vetru in vetrnim sunkom ter se uspešno izogiba oviram, kot so krošnje, svetilke, ograje in zidovi. Omogoča snemanje posnetkov v ločljivosti 4K in zagotavlja 30 minut avtonomije. Leti lahko s hitrostjo to 71 km/h.

Galerija – dron, ki prenaša dežnik, Umbrella Drone:

Dodatne Informacije

Več informacij:
dronesdirect.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!