Univerzalne resnice o zmenkih, ki vas bodo pošteno razjezile in ranile vaš ego

... preden vam bodo prinesle olajšanje

Foto: IG @loveandwildhearts

Resnica velikokrat ni prijetna, včasih pa nas tudi zelo razdraži – preden nas osvobodi iluzij in nam omogoči, da začutimo olajšanje.

Preberite te univerzalne resnice o zmenkih – če čutite jezo, je to zato, ker v vas pritiskajo na sprožilec, vas pikajo na težko dostopnem mestu in vas vabijo, da se z njimi soočite in spremenite stvari!

Ali ste sami ali v zvezi, je odvisno od vas

Morda ste prepričani, da v vašem ljubezenskem življenju vladajo višje sile, da imate nesrečo, da ni nikogar za vas ali da vam ni usojeno biti srečen, da vas nihče ne razume in da morate sklepati kompromise, ki vas vodijo stran od sebe. Prava resnica pa se skriva v vas! Morda si odnosa sploh ne želite, morda si želite le intenzivna čustva in ko jih izkusite, izpolnite namen razmerja. A v dolgoročnem odnosu čustva ne bodo ostala enako intenzivna, kot so bila na začetku, prav tako takšni odnosi zahtevajo kompromise in prilagoditve ter ima svojo dinamiko rasti in razvoja. Izberete tisto, kar potrebujete, in če se tega ne zavedate, so odločitve še vedno vaše, čeprav nezavedne.

Dejstvo, da ste v zvezi, vas samo po sebi ne bo osrečilo

Če pričakujete, da to, da imate nekoga, reši vaše težave in vam prinese srečo, se motite. Vsaka zveza, ki se začne z zaljubljenostjo in intenzivnimi občutki, je sprva očarljiva. In kjer je očaranost, je naslednje na vrsti razočaranje. Ko to obdobje mine in se soočite z resničnostjo zahtev, ki jih ljubezen postavlja pred vas, ne gre več vse gladko in samo od sebe. Če želite biti srečni v partnerskem odnosu, morate biti zadovoljni sami s seboj, biti zreli, celi in pripravljeni vložiti enak trud v gradnjo, zorenje in zdravljenje odnosa, kot ste ga vložili vase.

Niste sami zato, ker so “vsi dobri že zasedeni”

Ali to pomeni, da tudi vi niste “dobri”, ker ste samski? Morda imate manj možnosti, da bi nekoga spoznali, ker se gibljete v ozkem krogu ljudi, vendar to še ne pomeni, da nekje tam zunaj ni nekoga za vas in da ga nikakor ne morete spoznati. Svoje možnosti za srečanje z nekom boste povečali tako, da se boste začeli gibati zunaj znanega kroga ljudi. Med številnimi samskimi ljudmi, ki živijo v podobni situaciji kot vi, je zagotovo nekdo, ki je resnično dober za vas, ki vas bo z veseljem spoznal in si ustvaril prostor v vašem življenju.

Razlog, zakaj zveza ni uspela, je v največ primerih dejstvo, da vas ta oseba ni dovolj zanimala

To je zelo neprijetna resnica, vendar se morate z njo soočiti, da ne boste več zapravljali energije v odnosih, v katerih vas druga oseba ne zanima. Grozno je biti zavrnjen, ne biti dovolj cenjen, razumljen in sprejet, toda če so stvari takšne, jih ne skušajte spreminjati. Nikomur ne morete dokazati, da bi moral biti z vami – druga oseba to razume in čuti ali pa ne razume in ne čuti.

Pritegnete tisto, kar ste, ne tisto, kar si želite, in sprejmete tisto, za kar menite, da si zaslužite

Če želite nekoga pametnega, skrbnega, plemenitega, morate biti prepričani, da ste tudi sami takšni. Pritegnili boste namreč nekoga, ki je zrcalo tega, kar v resnici ste, in ne tega, kar si želite. Če sprejmete manj, kot si zaslužite, je to zato, ker v globini duše ne verjamete, da si zaslužite boljše. In to je resnica, ki vas ne bo samo razjezila, temveč bo poteptala vaš ego. To pomeni, da morate dobro premisliti in se posvetiti sebi, graditi svoje vrednote in razvijati svojo osebnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako in kdaj dosežeš spolno svobodo: to so leta, ko boste najbolj zadovolj(e)ni