fbpx

V prvem letu starševstva se pari skregajo več kot 2.500-krat!

Nova raziskava, ki so jo opravili na 2.000 osebah, kaže, da se novopečeni starši v prvem letu otrokovega življenja veliko pogosteje prepirajo.

Da vzgoja otroka ni mačji kašelj, je dobro znano dejstvo, in zdi se, da je to za partnersko zvezo pravi izziv. Raziskava, ki so jo pravili na portalih ChannelMum.com in The Baby Show pa odkriva, da se pari v prvem letu otrokovega življenja skregajo približno 7-krat na dan, kar v enem letu znese 2.500 prepirov.

2.000 staršev je povedalo, da se najpogosteje prepirajo okoli tega, kdo od njiju je bolj utrujen ter kdo bi moral ponoči vstati, da pomiri in nahrani otroka. 16 odstotkov staršev se prepira zaradi manka spolnih odnosov, 17 odstotkov jih je razburjenih zaradi splošnega pomanjkanja naklonjenosti, 12 odstotkov pa zaradi pritiska, ki ga partnerji izvajajo, ko si želijo spolni odnos. Ostali razlogi za prepir so vezani na gospodinjska opravila in skrb za otroka (hranjenje, previjanja, kopanje). Poleg tega se starši prav tako ne strinjajo okoli tega, ali bi morali pustiti otroka samega, da se “izjoče”, ali bi ga morali takoj potolažiti.

Okoli 6 od 10 staršev je ugotovilo, da niso bili pripravljeni na vpliv otroka na njihovo življenje, več kot petina pa se je težko navadila, da imajo zdaj manj denarja kot so ga imeli pred otrokom. 25 odstotkov staršev je priznalo, da sta se s partnerjem oddaljila, ko se je rodil otrok, tretjina vprašanih pa pravi, da lahko “tiha maša” traja tudi do pet dni!

Pozitivna novica raziskave je ta, da je 23 odstotkov vprašanih pri soočanju s temi težavami znalo poiskati pomoč ter nasvet družine in prijateljev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!