To je najslabša barva, ki jo lahko oblečete za fotografiranje

Zamenjali ste nešteto poz, na telefonu imate že 100 istih fotografij, a tiste ta prave ni na obzorju. Brez skrbi, niste edini, ki se bori z neposlušnim fotoaparatom. In, če vam je v uteho, ni pomembna zgolj poza, temveč tudi barva oblačil, ki jih imate na sebi. Fotoaparat ljubi določene barve, druge pa enostavno prezira.

Vestem da se lahko naučite, kako posneti dobro fotografijo – ni vse v tem, kako boste namestili svoje telo, temveč ima pomembno vlogo tudi barva oblačil. Lee Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Institute in avtorica knjige The Complete Color Harmony, je spregovorila o vplivu barv na fotografijo.

Barve, ki jih kamera ima rada.
Barve, ki jih ima kamera  rada.

Po njenih besedah naj bi bile temnejše barve najbolj primerne med fotografiranjem – najbolje je, da nosite temne barve iz rdeče in modro-zelene družine barv.

Rdeča, turkizna, modra, vijoličasta, temno zelena – vse te barve so dobre, pred objektivom pa bodo dobro videti tudi siva in zemeljske barve, kot so rjava, živahna roza, koralna.

Barve, ki jih kamera nima rada.
Barve, ki jih kamera nima rada.

Vzorci in blede pastelne barve naj ne bi bili najbolj zaželeni, saj pogosto ustvarijo učinek, da so oblačila ‘sprana’. Prav tako je po njenih besedah črno-bela kombinacija slaba zaradi prevelikega kontrasta.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ali veste, zakaj inteligentni ljudje nimajo veliko prijateljev?