fbpx

V Zagreb prihaja sloviti muzikal Cats

Legendarni muzikal Cats skladatelja Andrewa Lloyda Webbra že trideset let navdušuje po svetovnih odrih. Konec marca prihaja v Areno Zagreb izjemna zasedba z londonskega West Enda, in sicer pod taktirko originalne ekipe.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Ulica Vice Vukova 8
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 26,37 € do 67,16 €

Muzikal Cats pod taktirko originalne zasedbe

Muzikal Cats, odrska priredba prepoznavne zbirke poezije avtorja T. S. Elliota z naslovom Mačke (Old Possum’s Book of Practical Cats), se je leta 2014 vrnil na odre znamenitega londonskega West Enda. Po dveh uspešnih sezonah se muzikal Cats podaja na mednarodno turnejo, in sicer pod taktirko originalne ekipe, ki je postavila prvo izvedbo enega od najbolj slavnih in priljubljenih muzikalov.

Režiser Trevor Nunn, pomočnica režiserja in koreografinja Gillian Lynne, kostumograf Johna Napier in seveda skladatelj Andrew Lloyd Webber bodo skupaj z nastopajočo zasedbo (Joanna Ampil, TonyMcGill, Charlotte Scott, Grace Swaby, Joe Henry in drugi) poskrbeli za nepozaben glasbeni večer, ki vam bo še dolgo odzvanjal v mislih.

Video: utrinek iz muzikala Cats

Več kot le predstava

Hrvaška gledališka režiserka in urednica spletnega portala Teater.hr Nora Krstulovi je ob novici, da slaven muzikal Cats prihaja v Zagreb, povedala: ”Muzikal Cats je mnogo več kot le predstava, to je fenomen, morda celo ena izmed najbolj prelomnih predstav v sodobnem komercialnem gledališču, ki že več kot trideset let navdušuje svetovno javnost. Andrewu Lloydu Webbru pa je prinesla status enega od najbogatejših in najvplivnejših akterjev sodobnega gledališča. Uprizoritev tega muzikala je  za Hrvaško tako rekoč vrhunec gledališkega dogajanja.”

Zanimivosti o muzikalu Cats

  • Muzikal Cats je predstava z eno od najdaljših tradicij uprizarjanja na londonskem West Endu in Broadwayu. Svojo premiero je doživel v New London Theatru leta 1981, kjer je bil del repertoarja rekordnih 21 let zapovrstjo in je doživel skoraj 9000 ponovitev.
  • Muzikal Cats je bil nagrajen s prestižnimi nagradami za najboljši muzikal, nagrado Oliver in Evening Standard. Broadwayska izvedba je osvojila kar sedem nagrad Tony in polnih 18 let zasedala broadwayske odrske deske.
  • Svetovni premieri muzikala Cats so sledile uprizoritve v več kot 30 državah po vsem svetu, muzikal je bil preveden v več kot 10 jezikov in ogledalo si ga je več kot 50 milijonov gledalcev. Obe originalni produkciji, londonska in broadwayska, sta prejeli tudi grammyja. Najprepoznavnejšo pesem iz muzikala Cats z naslovom Memory je izvedlo več kot 150 prepoznavnih glasbenikov našega časa; od Barbare Streisand in Johnnyja Mathiasa do Liberaceja in Barryja Manilowa.

PREBERITE ŠE: 2Cellos prihajata aprila premierno v ljubljanske Stožice

O zgodbi T. S. Elliota

Vsako leto se zgodi prav poseben večer, v katerem se mačke Jellicle  srečajo na Jellicle plesu, kjer njihov modri vodja Deuteronomy odloča, katera od njih bo lahko odšla v Heavside Layer ter se ponovno rodila in zaživela novo življenje mačke Jellicle.

Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventima.

Dodatne Informacije

Več informacij:
Catsthemusical.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!