fbpx

Varen avto za otroke varne hiše

Varovanci Varne hiše Maribor so postali bogatejši za varno vožnjo na cesti. Podjetje Summit Motors Ljubljana jim je na sedežu podjetja v Ljubljani podarilo avtomobil Ford C-MAX.   V podjetju Summit motors Ljubljana so se že v lanskem letu odločili, da bodo sredstva, namenjena ...

Varovanci Varne hiše Maribor so postali bogatejši za varno vožnjo na cesti. Podjetje Summit Motors Ljubljana jim je na sedežu podjetja v Ljubljani podarilo avtomobil Ford C-MAX.

 

V podjetju Summit motors Ljubljana so se že v lanskem letu odločili, da bodo sredstva, namenjena darilom za poslovne partnerje in družbenike, poklonili v dobrodelne namene in storili nekaj dobrega za tiste, ki so pomoči najbolj potrebni. Ford C-MAX je prejel izjemno visoke ocene za varnost otrok, zato se je porodila ideja, da bi enega podarili Varni hiši za otroke in njihove mame. Podarjenega avtomobila so se v Centru za socialno delo Maribor, pod okrilje katerega spada tudi Varna hiša, zelo razveselili. Zaradi pomanjkanja sredstev namreč že od samega začetka delujejo brez službenega vozila: »Dobivamo sodoben in varen avto, s katerim bomo lahko poskrbeli za prevoz mamic in otrok, saj je potreb po tovrstnih prevozih vedno več,« je pojasnil Jožef Tivadar, direktor Centra za socialno delo Maribor. Veliko zadovoljstvo je prav tako izrazila vodja Varne hiše Maribor Brigita Peršak, ki je še posebej izpostavila simbolno sporočilo donacije: »Nasilje v zasebni sferi in partnerskih odnosih ni več zasebni problem posameznikov, ki nasilje doživljajo, ampak širši družbeni problem, ki se ga globoko zaveda vse več ljudi. Tudi zaradi javne pozornosti, ki smo je v takih trenutkih deležni, ženske in otroci, ki so v nasilnih družinah največkrat žrtve, vse bolj postajajo naša skupna skrb. V  14 letih  delovanja  Varne hiše Maribor in stalni  podpori donatorjev tako dobrodošle in dragocene donacije doslej še nismo bili deležni.«  Predaja avtomobila Varni hiši Maribor je minila v prijetnem vzdušju in glasbeni spremljavi mladega kitarista Uroša Bariča. Njeni varovanci pa bodo v predbožičnem času prejeli še eno darilo. Zaposleni podjetja Summit motors Ljubljana so za otroke skupaj s poslovnimi partnerji  zbrali zajetno število oblačil, igrač in knjig v upanju, da jim poleg varnih trenutkov pričarajo tudi tiste najtoplejše.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.