Vatikan ima svojo različico igre Pokémon Go, kjer lovite Jezusa

Vatikan si očitno na vse pretege želi stika z mladimi. Izdali so namreč igro Follow JC Go, ki je v bistvu kopija priljubljene igre Pokémon Go, ki je v 2016 postala nova religija.

V vatikanski različici igre Pokémon Go Follow JC Go ne boste lovili Pikachuja in Squirtla, ampak boste zbirali svetnike in druge biblijske figure, in sicer tako, da boste odgovarjali na filozofska vprašanja o njih. Eno izmed hipotetičnih vprašanj, ki ga najdemo na uradni spletni strani aplikacije, je tudi: Kdo je rekel “Moj bog, moj bog, zakaj si me zapustil?” (Namig: To je rekel Jezus.)

Ko igralec ‘ujame’ vse figure s pomočjo geolokacije, njegova duhovna skupnost postane ‘evangelizacijska skupina’, ki sledi Jezusu. Igralci morajo skrbeti za svoje figure tako, da jih hranijo, jim dajejo pijačo in jih duhovno priskrbijo – to pomeni, da zbirajo posebne predmete, molijo za bolne v bolnišnicah in gredo v cerkev vsakič, ko gredo mimo nje.

Igra Follow JC Go je bila razvita pri Fundación Ramón Pané za Svetovni dan mladih. Razvoj naj bi stal 500 tisoč ameriških dolarjev, trajal pa na bi 2 leti. Igra je na voljo za iOS in Android, a na žalost zaenkrat deluje samo v Italiji in Španiji.

Nad igro naj bi bil navdušen tudi papež Frančišek. Čeprav televizije ne gleda že od leta 1999, je tehnološko podkovan papež z aktivnim računom na Twitterju, kjer kritizira lažne novice.

Katoliška cerkev nedvomno potrebuje vso pomoč, ki jo lahko dobi, ko gre za pridobivanje mlajše populacije. Skoraj 20 odstotkov ljudi, ki zapustijo katoliško cerkev, je starih pod 25 let, razni škandali o zlorabah pa mlade odvračajo, da bi pristopili ali pa se vrnili v cerkev.

Nekoliko presenetljivo je, da se je Cerkev odločila za kopijo igre Pokémon Go, da bi dosegla mlade ljudi, saj je prvotna igra povzročila kar nekaj težav tistim, ki so zašli v božji hram. Ruski youtuber Ruslav Sokolovsky je bil zaradi tega obsojen na tri leta pogojen kazni, ker se je snemal, medtem ko je igral igro Pokémon Go v zgodovinski kapeli.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fundacionpane.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše mobilne aplikacije za vodenje osebnih financ – 2020