Verdure – samozalivalni lonček za gojenje zelišč doma

Samozalivalni lonček za zelišča Verdure

Vse več ljudi danes išče svežo, bolj organsko in bolj lokalno pridelano hrano saj je želje po zdravi prehrani močnejša kot kdaj koli prej. In ta se začne pri zeliščih, ki so ena tistih sestavin, ki jih uporabljamo na dnevni ravni. Nekateri jih imajo (nesveže) v dozah (prozornih kozarcih), spet drugi posajene v lončkih in na okenski polici. Oboji pa si bodo po lahko sedaj omislili sadilnik Verdure, samozalivalni lonček, ki na estetski način goji zelišča v kuhinji in zadovolji oba tabora.

Verdure je samozalivalni lonček za gojenje zelišč in je plod oblikovalke Seoyeonjin Choi. Ustvarjen je za vse, ki si doma želijo svežih sestavin, v tem primeru svežih zelišč, a nimajo čuta za vrtnarjenje oziroma t.i. ”zelenih prstov” ali pa so preprosto pozabljivi v skrbi za sobne rastline. Choijeva je navdih zanj črpala iz povečanega poudarka in posledičnega zanimanja za bolj zdravo prehranjevanje.

PREBERITE ŠE: Glowpear – korito za rastline s sistemom za samozalivanje

Ko z gojenjem zelišč nimate niti minute dela.
Ko z gojenjem zelišč nimate niti minute dela.

Stilsko dovršeni Verdure uporablja t.i. kapilarno namakanje oziroma mikro kapljični sistem namakanja. To pomeni, da se lahko zemlja preskrbi z vodo takoj, ko postane suha. Zeliščem svetlobo nudi halogena žarnica (deluje na baterije) zato sončne svetloba ni potrebna in lahko lonček obesimo kjerkoli.

Samozalivalni lonček za zelišča Verdure praktično za vse poskrbi sam.
Samozalivalni lonček za zelišča Verdure praktično za vse poskrbi sam.

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
ProGrip – Držalo, ki pametni telefon spremeni v profesionalno DSLR kamero