fbpx

“Vertu for Bentley” – prvi pametni telefon poln presežkov

Bentley in Vertu sta predstavila prvi pametni telefon, ki sta ga skupaj zasnovala in izdelala kot del petletne partnerske zaveze. Izdelali bodo le dva tisoč primerkov, od konca oktobra pa si ga boste lahko omislili za 12.500 evrov. Mobilnik se ponaša z OS android 4.4., zvočniki Bang & Olufsen in kamero Hasseldblad.

Mobilnik, ki se imenuje “Vertu for Bentley” bo od konca oktobra na voljo v Vertujevih butikih po vsem svetu, izdelali pa bodo le dva tisoč primerkov, ki bodo tako kot bentleyeva vozila, izdelani ročno.

Posebnost mobilnika bo zunanjost le tega, saj bo ohišje sestavljalo usnje, kot ga najdemo v njihovih superšportnikih, šlo pa bo za najboljšo napo v za bentleye značilnem rjavem odtenku imenovanem “newmarket tan”. Zaključek bo predstavljal ročno izvezen dvojni šiv, poudarek pa je na številnih detajlih, ki nakazujejo rokodelstvo brez primere. Eden takšnih je Bentleyev logotip na prednji strani mobilnika, ki odlično sovpada s stranicama iz Titana.

Mobilnik je za razliko od predhodnih Vertujevih telefonov, ki so bili osnovani na operacijskem sistemu symbian veliko naprednejši, saj deluje na androidnem 4.4. OS-u, ponuja pa tudi številne napredne aplikacije.
Mobilnik je za razliko od predhodnih Vertujevih telefonov, ki so bili osnovani na operacijskem sistemu symbian veliko naprednejši, saj deluje na androidnem 4.4. OS-u, ponuja pa tudi številne napredne aplikacije.

Od začetka do konca so mobilnik skupaj razvili Vertujevi in Bentleyevi strokovnjaki in sicer na Vertujevem sedežu v mestu Curch Crookham v Veliki Britaniji. Mobilnik uporablja operacijski sistem android 4.4., med številnimi aplikacijami pa najdemo tudi t.i. Vertu concierge service app (storitev vertujev receptor, op. prev.), socialno aplikacijo Vertu life, ki lastnika opozarja na številne prestižne Bentleyeve in Vertujeve dogodke v neposredni bližini.

PREBERITE ŠE: Pet najdražjih mobilnikov na svetu 

Na področju akustike, so staknili glave s še enim renomiranim proizvajalcem Bang & Olufsen, ki je poskrbel, da mobilnik enako dobro izgleda tudi zveni (v bistvu glasba, ki prihaja iz njega). Priskrbeli so najbolj kakovostni zvočni procesor Dolby digital plus virtual surround sound, ki skupaj z najbolj kakovostnima stereo zvočnikoma poskrbita za odlično zvočno kuliso.

Za “mahnjene” na fotografijo pa skrbi 13 MP kamera, pod katero je podpisana renomirana fotografska znamka Hasseldblad. Telefon presežkov torej, ki pa po pričakovanjih ni in ne more biti poceni. Cena zanj znaša namreč 12.500 evrov, kljub tako zasoljeni ceni, pa bodo zaradi omejene serije 2000 primerkov zagotovo pošli pred koncem leta, če ne že prej.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.