fbpx

Vibram Hero: polnjenje baterije pametnega telefona s hojo

Polnilec Vibram Hero

Danes nas bolj kot kdaj prej pri mobilnih napravah zanima avtonomija delovanja. To je predvsem težava proizvajalcev zmogljivih pametnih telefonov, ki se dobesedno bašejo z energijo, da je zmanjka prej, kot bi si želeli. Seveda že obstajajo številni načini, kako telefonom in tablicam podaljšati avtonomijo, a nobeden ni tako briljanten kot Vibram Hero (Harvesting of Energy in Rubber Outsole), naprava za čevlje, ki omogoča, da se telefon polni s hojo!

Vibram Hero podjetij Vibram in InStep NanoPower je sistem, vgrajen v podplat čevlja, ki omogoča polnjenje pametnega telefona tudi s hojo, saj mehansko gibanje pretvarja v električno energijo. Telefon se v navezi z mobilno aplikacijo za Android s sistemom, založenim z napredno elektroniko, poveže prek povezave Bluetooth, ki telefonu sporoča stanje baterije, število korakov, trenutno lokacijo in celo temperaturo stopala.

PREBERITE ŠE: Crank Monkey – ročni polnilec za mobilne naprave z doživljenjsko garancijo


S proizvedeno energijo lahko storimo sledeče. Bodisi jo porabimo za polnjenje pametnega telefona ali pa za ogrevanje nog. Edina slabost sistema Hero je, da boste morali hoditi kar osem ur, če boste želeli baterijo napolniti do vrha. Projekt je še v fazi razvoja in še ni znano, kdaj bo ugledal luč sveta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.