asapscience
V zraku · buzz buzz

Kakšen bi bil svet brez ljudi? Kaj bi se zgodilo, če bi se planet Zemlja prebudil v svet brez ljudi, če bi človeštvo preprosto izginilo, izpuhtelo, medtem ko bi vse ostalo ostalo tako kot je. Ne, to ni tema najnovejšega postapokaliptičnega filma, pač pa vprašanje, ki se je zagotovo kdaj porodilo tudi v vaši glavi, in v katerega so se zakopali pri AsapSCIENCE ter prišli do zanimivih odgovor.

Kakšen bi bil svet brez ljudi? Bi Zemlja še naprej stoično prenašala naše stvaritve ali bi skušala nazaj vzpostaviti naravno ravnovesje? Skozi tisočletja smo namreč tehtnico vse bolj nagibali v našo korist. A ker za večino sistemov in infrastrukture skrbi človek in tehnologija, ima, potem ko to dvoje vzamemo iz enačbe, narava prosto pot, da zopet prevzame popolno kontrolo.

PREBERITE ŠE: Sedeti ali ne sedeti na straniščni školjki, to je tu vprašanje

S to temo se je sicer ukvarjalo že ničkoliko filmov in knjig, nenazadnje pa tudi znanstvenikov. Toda, ker prva dva večinoma sodita v kategorijo znanstvene fantastike ali pa sta prestrokovna, znanstvenike pa tudi težko razumemo, je kompromis našel AsapSCIENCE, ki se je na poljuden, a znanstveno podprt način poigral z mislijo, kaj bi se zgodilo z našim svetom, če na njen nenadoma ne bi bilo več ljudi. In kaj bi arheologi iz drugih galaksij našli, ko bi prišli sem čez toliko in toliko let.


paris-hilton-1024-1000x500 Super Bowl 2015: 10 najboljših Super Bowl oglasov sneg 10+ najbolj nenavadnih snežnih skulptur Valentinove čestitke Valentinovo: valentinove čestitke za vsakogar PicMonkey Collage Smešni psi, ki ne obvladajo skrivalnic ·