TapeFlips-lifestyle_paper-hat-Miglena-Gerasimova-01
Utrip mesta · dom

Kakšna je prihodnost pohištva? Papir in lepilni trak. Vsaj po mnenju bolgarskega oblikovalca Petara Zaharinova. Njegova najnovejša kolekcija TapeFlips je narejena v celoti in izključno iz teh dveh komponent. Lepilni trak, ki se ga lepi v vzorcu šaha, tako omogoča močne in zložljive mize, stole, knjižne police, postelje in celo zaboje za shranjevanje.

Idejo za TapeFlips je Petar Zaharinov razvil v času njegove priprave na mednarodni natečaj v oblikovanju, ki je raziskoval temo “anti-krhkosti”. Vprašanje, kako bi torej ustvaril pohištvo, ki ga ne bi načel zob časa, je rodilo kreativno, inovativno in praktično pohištvo – TapeFlips se namreč zlahka prilagodi, daje zmeraj nove postavitve ter omogoča prilagajanje dimenzij in prihrani prostor. Plošče papirja so lahke in nepremočljive, nanje pa lahko natisnemo lastne vzorce. Lepilni trak služi kot podpora ali tečaji in zagotavlja 360 stopinj zasuka. Stoli vzdržijo tudi do 100 kilogramov, ekipa pa ima namen razviti lastno blagovno znamko, ki bo zagotovila kakovost vsakega kosa.

PREBERITE ŠE: Nov oblikovalski trend: prešit les

Trenutno so največji oboževalci TapeFlips okoljsko osveščeni ljudje in organizacije, starši in organizatorji dogodkov. Karton je namreč recikliran in da se ga reciklirati. Gradnja pohištva je zabavna, lepljenje pa je dejavnost za starše in otroke, saj so koščki lahki in varni. Prav tako so hitro mobilni in vsestranski, zaradi česar so kot nalašč za dogodke in izložbena okna.

3 Orwell zofa: multi funkcionalen domači brlog Aplikacija prešitega furnirja na pručko. Nov oblikovalski trend: prešit les whitenothing5-928x696 Ideja za darilo: škatla Nothing za vse, ki že imajo vse cover Nagradna igra: inovativno eko darilo – svinčnik Sprout ·