Vivo X20 Plus UD: z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom

Kar nekaj časa se že šušlja, da naj bi pri največjih igralcih v industriji pametnih telefonov, kot sta Samsung in Apple, razvijali bralnik prstnih odtisov pod zaslonom. A ves ta čas je nekdo tretji tehnologijo zares razvil in jo pred kratkim uporabnikom tudi predstavil. Gre za nam relativno nepoznanega proizvajalca – kitajski Vivo.

Vivo, eden od največjih kitajskih proizvajalcev pametnih telefonov, je zaoral ledino v novem obdobju bralnikov prstnih odtisov, saj bi nova tehnologija utegnila vplivati tudi na videz teh priljubljenih naprav. Telefon so poimenovali X20 Plus UD, njegova nova tehnologija pa je nastala v sodelovanju z ameriških proizvajalcem bralnikov Synaptics.

Bolj kot se je spreminjal videz telefonov, tu mislimo predvsem na zaslone brez robov in vedno tanjša ohišja, vedno več je bilo klicev po novem bralniku prstnih odtisov, saj sedanji zavzamejo preveč prostora.

Bralnik prstnih odtisov na Vivo X20 Plus UD deluje tako, da svetlobne diode OLED osvetlijo prstni odtis in prepoznajo njegove fizične lastnosti. Telefon to informacijo shrani v spomin in ob naslednji uporabi ga diode spet osvetlijo. Če se površina osvetlitve ujema s prvotno, se telefon odklene.

Vivo X20 Plus UD je sicer opremljen s 6,43-palčnim zaslonom OLED, procesorjem Snapdragon 660, baterijo s 3.800 mAh ter kamero z 12 MP.

Kdaj bodo nove generacije “pametnjakovičev” opremljene z revolucionarno tehnologijo, se še ne ve, je pa kristalno jasno, da se ji ne bodo mogle izogniti.

Galerija: Vivo X20 Plus UD – končno z bralnikom prstnih odtisov, ki ga vaše oko ne bo zaznalo

Dodatne Informacije

Več informacij:
vivo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!