fbpx

Vizionarska BMW i3 in BMW i8 skupaj z BMW i salonom zdaj tudi v Sloveniji

BMW i3

Če bi narava lahko izbirala, potem bi gotovo izbrala brezemisijski BMW i3, njena divja plat pa hibridnega športnika BMW i8. Obe BMW i vozili sta se v Sloveniji prvič predstavili v Kristalni palači v BTC-ju, kjer so odprli prvi BMW i pop-up salon pri nas.

BMW i3 in BMW i8 Slovenijo postavljata na zemljevid držav s trajnostno mobilnostjo, saj sta zdaj oba uradno na voljo tudi pri nas. V podalpski deželi je BMW za prodajo, servis in vodenje i salona pooblastil podjetje Avto Aktiv, ki se bo od BMW-ja i3 ločilo za 36.550 evrov (oziroma 41.200 evrov, če si privoščite motor za podaljšan doseg), od športnega hibrida i8 pa za okoli sto tisočakov več (136.800 evrov). In kaj boste dobili za ta denar? Avto prihodnosti, avto, ki je Apple med avtomobili. Posebnih paralel z oznako i tu ne gre vleči (i tu stoji za koncept trajnostno mobilnost, ne za internet ali individualnost), čeravno želi biti tudi BMW z i-jem narekovalec trendov in čeravno sta oba modela ”mobilna” tudi v smislu povezljivosti (Remote App, ConnectedDrive, TeleService), ne le v smislu električne mobilnosti.

Futuristični BMW i8. Paša za oči!
Futuristični BMW i8. Paša za oči!

Čeprav boste o modelu BMW i3 gotovo še veliko slišali, pa temu ne bo tako na cesti, saj je tih kot miška. No, športno ”plug-in” hibridno vozilo i8 pa bo tako ali tako plenilo pozornost kamorkoli bo prišlo. Ker gre pri obeh modelih za ”višjo znanost”, vas bo v salonu pričakalo posebej zanju izurjeno osebje, ki vam bo v primeru zainteresiranosti ponudilo tudi testno vožnjo.

BMW i3 boste zagotovo srečali tudi na cestah slovenskih prestolnic saj je zanimanje za avtomobil ogromno.
BMW i3 boste zagotovo srečali tudi na cestah slovenskih prestolnic saj je zanimanje za avtomobil ogromno.

Pri BMW-ju so ob tej priložnosti namreč ubrali individualni pristop, kar je samo pika na i seriji BMW i. In še to. Litij-ionska visokonapetostna baterija športnega hibrida BMW i8 vas bo na izključno električni pogon brez emisij pripeljala precej dlje kot le od Litije do Čateža, saj je njen domet 35 kilometrov, ne le 24, kolikor je dolžina tradicionalnega popotovanja. No, i3 pa vas bo v ”šubu” pripeljal najmanj iz Ljubljane do Maribora (doseg med 130 in 170 km).

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.bmw.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.