fbpx

Volvo razkril notranjost svojega terenskega paradnega konja XC90

Švedski Volvo je za konec letošnjega leta napovedal novo generacijo svojega največjega suva - XC90, ki bo prekipeval od tehnične odličnosti, prestiža in naprednih tehnologij. Pri tej renomirani znamki pa sprva niso objavili fotografij zunanjosti, ampak javnost dražijo z obežno galerijo fotografij notranjosti novega paradnega konja znamke.

Celotna potniška kabina je bila tako zasnovana povsem na novo, pa najsi to velja za armaturno ploščo, volanski obroč, sedeže ali merilnike. Poudarek pa je bil na kakovosti in občutku prestiža, kar so dosegli z izbranimi in kakovostnimi materiali, mehkim in na praske odpornim usnjem, ter vstavki iz pravega lesa v različnih barvah, kot tudi drugih naravnih elementih, ki izžarevajo domačnost in eleganco.

Prvo kar opazimo pri izgledu armaturne plošče, so veliko mehkejše linije, nov volanski obroč (ki malenkost spominja na tistega v fiat pandi) in pa veliko bolj čisto sredinsko konzolo, ki v sedanji generaciji kar prekipeva od nagnetenih stikal. Ravno čista in pregledna sredinska konzola je bilo eno od glavnih vodil oblikovalecv notranjosti, kjer je osrednji del sedaj skoraj brez stikal, osrednjo vlogo v tem delu pa zaseda velik na dotik občutljiv zaslon velikosti tablice. Tega so umestili med zračnike in nekoliko ugreznili, da bi omejili vpliv sonca na zmožnost prebiranja podatkov z le tega.

PREBERITE ŠE: Ženeva 2014: Volvo Concept Estate – skandinavski revolucionarni adut

Poudarek je na kakovosti in občutku prestiža.
Poudarek je na kakovosti in občutku prestiža.

Za najbolj petične bodo skrbeli komfortni sedeži iz voljnega usnja, medtem ko bo elektrika skrbela za pomikanje vseh premičnih delov, tudi naslonjala za glave. Premogli bodo napihljive bočne stranice, potnike na njih pa bodo razvajale tudi funkcije: ogrevanja, hlajenja in masaže. Za audio file, bo skrbel sistem pod katerega je podpisan Bowers & Wilkins, na področju napredne tehnike pa lahko pričakujemo vse danes znane asistenčne sisteme, na področju katerih Volvo vedno orje ledino.

Fotografije zunanjosti kakor tudi podrobnosti glede motorjev in ostalega, bodo zagotovo sledile v kratkem, premiero pa bo model doživel v začetku oktobra na avto salonu v Parizu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!