Volvo V60: deklasiral nasprotnike v razredu

Volvo V60

Volvo V60 je najnovejši družinski karavan na tržišču, ki ima vse lastnosti, ki bi jih od Volva pričakovali. Skandinavski dizajn, napredna varnostna tehnologija in skrb za udobje potnikov so atributi, ki zagotovo prepričajo. Novi V60 je že na prvi pogled občutno boljši od svojega predhodnika.

Novi Volvo V60 je nekoliko daljši in nižji, dodatnih 13 centimetrov pa se pozna predvsem v potniški kabini. Na voljo imamo več prostora za kolena kot pri predhodnem Volvu V70 in celo največ prostora za kolena v celotnem razredu. Dodani centimetri se poznajo tudi pri prtljažnem prostoru, ki ga imamo zdaj na voljo za 529 litrov, kar je ponovno najboljše v razredu in za skoraj 100 litrov več kot pri predhodnem modelu.

Prerojen in čist skandinavski dizajn nove generacije avtomobilov Volvo lahko občudujemo tudi pri modelu V60. Družinski karavan ni ‘škatlast’, saj je brez ostrih robov in daleč od tega, kar so bili karavanski Volvi v preteklosti. Streha ostaja v zadnjem delu avtomobila ravna, kar pomeni boljši izkoristek prtljažnega prostora. Zaključi se s spojlerjem, ki doda oblikovni zaključek, poleg tega pa prispeva k aerodinamiki in posledično k manjši porabi goriva. Prednji žarometi so v LED-tehnologiji z že poznanim Torovim kladivom, zadnje luč pa so postavljene pokončno in prav tako z LED-tehnologijo. Na voljo so platišča v velikosti od 16  do 20 palcev in 13 barv karoserije, med katerimi prevladujejo temnejši odtenki barv.

Volvo V60
Volvo V60

V notranjosti Volva V60 se prepleta modern dizajn in enostavna preglednost informacijsko-zabavnega sistema z 9-palčnim zaslonom. V60 omogoča povezljivost s pametnimi telefoni in visoko stopnjo individualnih nastavitev. Vrhunsko ozvočenje Bowers&Wilkins poskrbi za vrhunski prostorski zvok, s tem pa je V60 ponovno boljši od konkurentov v razredu. Za varnost skrbijo sistemi najnovejše generacije, ki smo jih videli že pri avtomobilih serije 90 in pri najvarnejšem avtomobilu leta 2017 glede na NCAP-preizkuse športnem terencu XC60. Na voljo je tudi telefonska aplikacija, ki nam omogoča popoln pregled nad avtomobilom.

Volvo V60
Volvo V60

Na začetku prodaje ima Volvo V60 na voljo bencinski turbinski T6 motor s 313 konjskimi močmi in dizelska D3 s 150 konjskimi močmi in D4 s 190 konjskimi močmi. Vse omenjene motorje je mogoče kombinirati s štirikolesnim pogonom. Pozneje se bosta ponudbi pridružila še dva priključna hibrida, T6 Twin s 340 konjskimi močmi in T8 Twin s 390 konjskimi močmi. Ponudbo bo dopolnil še bencinski T5 motor z 250 konjskimi močmi. Volvo V60, v akcijskem paketu z D3 motorjem, Business Connect paketom in Momentum stopnjo opreme, je lahko vaš že od 36.990 evrov dalje.

Galerija slik: Volvo V60

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz