fbpx

VR-nahrbtnik MSI VR One – ko navidezna resničnost dobi krila

VR-nahrbtnik MSI VR One

Leto 2016 mineva v znamenju navidezne resničnosti. Svoje naglavne sete so predstavili številni pomembni igralci na trgu. Problem večine zmogljivih kompletov je, da za delovanje potrebujejo zmogljiv računalnik, kar pa precej (za dolžino kabla) omejuje zmožnosti navidezne resničnosti. Kot ptiča kletka. Nekaj prostora ima, a svet tam zunaj ponuja še precej več. Na srečo je tu zdaj VR-nahrbtnik MSI VR One, ki je pretrgal okove setov za navidezno resničnost in omogoča, da ti zadihajo s polnimi pljuči. Gre namreč za zmogljiv računalnik, oblikovan kot nahrbtnik.

VR-nahrbtnik MSI VR One je nahrbtnik zgolj po obliki, v resnici pa si z njim deli zgolj naramnice, sicer pa gre za zmogljiv računalnik, ki ga nosite na hrbtu. S tem reši glavno težavo naglavnih setov za navidezno resničnost, ki zaradi svoje odvisnosti od računalnikov precej omejuje uporabniško VR-izkušnjo. MSI VR One pa omogoča neomejeno gibanje, saj računalnik prenaša s seboj.

VR nahrbtnik MSI VR One ponuja neslutene možnosti.
VR-nahrbtnik MSI VR One ponuja neslutene možnosti.

Na voljo sta dve različici nahrbtnika MSI VR One, ki se ponašata s procesorjem Intel Core i7-6820HK, 16 GB DDE4 delovnega spomina (2 x 8 GB), grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 1060/1070 (6/8 GB pomnilnika GDDR5), 256/512 GB skladiščnega prostora, 8-celičnima baterijama (90 WHr) in prilagodljivimi naramnicami. Za cenejšo različico je treba odšteti 1.845 evrov, za dražjo pa 2.215. V ceno je všteta tudi naročnina na MS Office. Ponašata se s priključki USB 3.0, Thunderbolt 3, mini DisplayPort in HDMI 2.0 ter priključkom za slušalke in mikrofon. Baterija zagotavlja poldrugo uro avtonomije v primeru igranja.

PREBERITE ŠE: Uriniranje v VR-načinu – najbolj bizarna uporaba navidezne resničnosti

VR nahrbtnik MSI VR One lahko uporabljate tudi kot namizni računalnik. Seveda pa potrebujete še zaslon.
VR-nahrbtnik MSI VR One lahko uporabljate tudi kot namizni računalnik. Seveda pa potrebujete še zaslon.

Primarno je ustvarjen za naglavna seta Oculus Rift in HTC Vive. Prenosni računalnik lahko uporabljate tudi kot namizni računalnik, ki postane še precej lažji, če mu odstranite bateriji. Tudi z baterijama ne bo pretirano obremenil vaše hrbtenice, zato pa bo toliko bolj vaš bančni račun.

Galerija – VR-nahrbtnik MSI VR One:

Dodatne Informacije

Več informacij:
vr.msi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!