fbpx

Vse to prihaja v kino v novembru: tega nikar ne zamudi!

V kino v novembru med drugim prihaja eden bolj pričakovanih filmov te jeseni, Izzivalca, ki se osredotoča na ikonično bitko Forda in Ferrarija za zmago v Le Mansu leta 1966.

November bo popoln mesec za kino. Tja vas vabijo zgodovinska vojna drama Bitka za Midway, biografiji Izzivalca in Judy, družinski pustolovščini Pri Addamsovih in Ledeno kraljestvo II, grozljivka Doktor Sleep, ki je nadaljevanju kultnega filma Izžarevanje, slovenska drama Jaz sem Frenk in romantična komedija Last Christmas. Kaj od tega si boste ogledali? Več v nadaljevanju.

Zgodovinska akcijska vojna drama

Bitka za Midway (Midway, 2019)


Bitka za Midway je bila pomorska bitka v drugi svetovni med mornaricama Japonske in ZDA ter velja za odločilno bitko vojne na Pacifiku v smislu zaustavitve japonskega prodiranja, ki se je začelo z napadom na Pearl Harbor šest mesecev prej. Film bo tako pripovedal zgodbo o bitki v bližini tihomorskega atola, v kateri so ključno vlogo odigrala letala in letalonosilke.

od 7. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Grozljivka/triler

Doktor Sleep (Doctor Sleep, 2019)


Doctor Sleep je roman Stephena Kinga in nadaljevanje kultne zgodbe Izžarevanje (The Shining), katero je zaznamoval Jack Nicholson v istoimenskem filmu Stanleya Kubricka. Doktor Sleep (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) je v nadaljevanju v svojih štiridesetih letih in se bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče. Ko spozna mlado dekle Abro, ki ima enake moči kot on (komunicira lahko z umirajočimi), jo mora zaščiti pred kultom, katerega člani prežijo nad otroci s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni.

od 7. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Biografska drama

Izzivalca (Le Mans ’66 / Ford v Ferrari, 2019)


Film je posnet po resnični zgodbi o rivalstvu med Fordom in Ferrarijem za zmago v Le Mansu leta 1966. Ekscentrična, odločna ekipa ameriških inžinirjev mora, pod vodstvom avtomobilskega vizionarja Carolla Shelbyja, iz nič izdelati (zdaj legendarni) Ford GT40 in z njim poraziti dominantni Ferarri.

od 14. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana družinska komedija

Pri Addamsovih (The Addams Family, 2019)


V kina prihaja zgodba o eni najbolj čudnih, nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu, o družini Addams. Zgodba prikazuje življenje v družini Addams, ko spoznajo pretkano in pohlepno voditeljico resničnostne televizije, obenem pa se pripravljajo na veliko praznovanje, kamor pridejo njihovi sorodniki. Animirana komedija je sinhronizirana in na voljo tudi v 3D.

od 14. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Biografska glasbena drama

Judy (Judy, 2019)


Film je poklon legendarni igralki in pevki Judy Garland. Sledili bomo njenemu prihodu v London, kjer naj bi nastopila v znamenitem klubu The Talk of the Town. Med pripravami na nastop in pogajanji z upravo kluba, Judy očara tamkajšnje glasbenike in obuja spomine s prijatelji in oboževalci. In vendar je Judy krhka in ranljiva. Potem ko je delala 45 let – od svojega drugega leta, je utrujena in izčrpana, preganjajo jo spomini na ukradeno otroštvo, ki ji ga je vzel Hollywood. Še ima dovolj moči, da nadaljuje?

od 21. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana družinska pustolovščina

Ledeno kraljestvo II (Frozen 2, 2019)


Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elsinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

od 21. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Drama

Jaz sem Frenk (2019)


Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, upornikom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote, in njegovim bratom Branetom, tipičnim post-tranzicijskim tajkunom. Medtem ko Frenk raziskuje izvor denarja, ki si ga je pokojni oče kot eden vidnih osamosvojiteljev prisvojil z raznimi sumljivimi posli, želi Brane do denarja s pomočjo odvetnikov in mreže očetovih “prijateljev”, ki jim niso tuje niti mafijske metode. Branetova žena Ines, ki je v resnici ves čas ljubila Frenka, se znova znajde med bratoma.

od 28. novembra /  Kolosej

Pustolovski družinski dokumentarni film

Kraljestvo severnega jelenčka (Ailo: Une odyssée en Laponie, 2018)


Film je posnet med divjimi, neukročenimi živalmi v njihovem naravnem okolju. Zvezdnika zgodbe sta jelenček Ajlo in njegova mama ob pomoči ostalih severnih jelenov. Njuno življenje opazujejo nenevarni losi, hermelini in veverice… naokoli pa prežijo plenilci.

od 28. novembra / Kolosej

Romantična komedija

Last Christmas (Last Christmas, 2019)


Kate v trgovini z božičnimi okraski dela kot prodajalka, svojo službo pa, medtem ko mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, sovraži. Njeno življenje je polno slabih odločitev, hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom, se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu – božič, se zdi, da jima bližina ni usojena.

od 28. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Misteriozna kriminalna črna komedija

Nož v hrbet (Knives Out, 2019)


Imate radi detektivske, misteriozne uganke? Predstavljamo vam detektivko, kot je še ni bilo! Stopite v čevlje detektiva, ki poskuša razrešiti skrivnostno smrt v patriarhalni, ekscentrični in sprti družini.

od 28. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Dodatne Informacije

Datumi premier so bili zapisani na dan redakcije. Uredništvo za morebitne spremembe v programu kinematografov ne odgovarja. 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!