fbpx

Joker: Folie À Deux: kdaj prihaja nadaljevanje filma Joker 2?

Foto: imdb

Joker: Folie À Deux je nadaljevanje filma Joker iz leta 2019, ki bo predvidoma izšlo 4. oktobra 2024. Najbolj vznemirljiva novost je vključitev Lady Gaga v vlogo Harley Quinn, kar obeta svežo interpretacijo lika, polno muzikalnosti in norosti. Zgodba, ki se dogaja v Azilu Arkham, raziskuje temne kotičke človeške psihe in obljublja, da bo Gotham predstavljen v novi, še bolj zapleteni luči. Film, ki vključuje elemente muzikala, obljublja, da bo razširil meje žanra in ponudil globok vpogled v zapletene odnose in skupno norost njegovih osrednjih likov​​.

Todd Phillips se vrača na režiserski stolček in obljublja mešanico psihološke globine in navdušujočega pripovedovanja zgodbe, zaradi česar je prvi film postal svetovni fenomen. S scenarijem, ki sta ga skupaj napisala Phillips in Scott Silver, je nadaljevanje pripravljeno na raziskovanje neraziskanih ozemelj Jokerjeve psihe.

Foto: Imdb / Joker: Folie À Deux

Joaquin Phoenix in Lady Gaga

Joker iz leta 2019 nas ni le seznanil s padcem Arthurja Flecka v sramoto, temveč je postavil tudi precedens za pripovedovanje zgodb, ki izziva družbene norme. Ko je Arthurjev smeh odmeval po ulicah Gothama, je bilo jasno, da je to šele začetek. S transformativno igro Joaquina Phoenixa in osupljivo glasbo Hildur Guðnadóttir.

Phoenix ponovi svojo vlogo in se poglobi v Jokerjev kaotični um. Njegova upodobitev v prvem filmu mu je prinesla oskarja, pričakovanja za bis, ki premika meje raziskovanja likov, pa so v nebo visoka. Morda najbolj vznemirljiv dodatek je, da Lady Gaga igra Harley Quinn in nakazuje odmik od tradicionalnih upodobitev ter obljublja mešanico muzikalnosti in norosti, ki jo lahko zagotovi le ona.

Foto: imdb

Nadaljevanje filma

Poznavalci namigujejo, da bo nadaljevanje mešalo temačne psihološke elemente s kompleksnostjo človeških čustev, postavljeno v ozadje grobe pokrajine Gothama. Pričakuje se, da bo film raziskoval dinamiko med Jokerjem in novimi liki, s čimer bi lahko izzval antijunakovo dojemanje ljubezni, zvestobe in razuma.

Film Joker: Folie À Deux obljublja, da bo ohranil vizualno osupljivo estetiko svojega predhodnika, pri čemer bo temno, zatiralsko vzdušje Gotham Cityja igralo ključno vlogo v pripovedi. Pričakujte mešanico realizma in stiliziranih vizualnih elementov, ki povečajo psihološko napetost zgodbe. Glede na uspeh prvega filma so pričakovanja visoka, da bo nadaljevanje Joker: Folie À Deux sledilo njegovim stopinjam in si lahko prislužilo svoje mesto.

Nadaljevanje in premiera je predvidena za 4. oktober 2024.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.