fbpx

Windows 10 & Android: aplikacije tvojega pametnega telefona so zdaj na razpolago tudi na tvojem namizju!

Windows 10 in Android sta super par!

Uporabniki sistema Windows 10 so končno prišli na svoj račun! Aplikacije, ki jih uporabljajo na pametnem telefonu z operacijskim sistemom Android, bodo lahko uporabljali tudi na svojih računalnikih s sistemom Windows 10, in sicer prek aplikacije “Poveži z Windows”.

Združevanje namizja na računalniku z aplikacijami, ki jih uporabljamo na telefonu, se zdi kot popolnoma logičen korak. In pri Microsoftu se tega zavedajo, zato v sodelovanju s Samsung že nekaj časa napovedujejo “popolno fuzijo.”

Če ste izbrali modele pametnih telefonov Samsung, torej tiste, izdelane po oktobru 2018, ki imajo vsaj Android 9.0 in Link to Windows 2.0, boste lahko zadevo uporabljali praktično takoj, za vse ostale proizvajalce telefonov z operacijskim sistemom Android pa naj bila rešitev prav tako na razpolago, a žal še ne vemo točno kdaj. Kakorkoli že, to je velik korak naprej, zato si je vredno zapomniti, kaj prinaša vaš telefon, ko gre za uporabo operacijskega sistema Android v računalnikih s sistemom Windows 10.

Način delovanja bo izjemno preprost. V aplikaciji “Poveži z Windows” bodo najdene aplikacije Android, ki se bodo lahko izvajale prek nje. Gre za “zrcaljenje” aplikacije v ločenem oknu, neposredno iz mobilne naprave. Zadeva je integrirana do potankosti, saj nova podpora za aplikacije za Android uporabnikom sistema Windows 10 omogoča večopravilnost z drugimi aplikacijami sistema Windows prek podpore “alt + tab”. Te programe za Android bo mogoče celo “pripeti” v opravilno vrstico sistema Windows 10 ali v meni Start. Tako bodo v celoti integrirani kot del računalnika in se bodo zaganjali s povezavo na pametni telefon.

Vse to pomeni, da aplikacij ni več treba iskati, ampak se vse takoj najde neposredno v vašem telefonu, kar močno olajša celotno delovno izkušnjo. In ko so aplikacije “pripete” na določeno lokacijo, jih je še lažje najti in tako ustvarjajo vtis, kot da sta dva operacijska sistema del enega.

Upoštevati je treba tudi, da vse aplikacije ne bodo delovale brez napak. Microsoft se je že distanciral in poudaril, da bodo nekatere aplikacije delovale drugače kot predvideno, razvijalcem aplikacij pa “naložil” nekatere prilagoditve.

Dodatne Informacije

microsoft.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!