fbpx

Kako nadgradim Windows 7 na Windows 10 – brezplačno!

Da, še vedno lahko dobite brezplačno nadgradnjo pri Microsoftu v kolikor uporabljate Windows 7 ali Windows 10. V tem prispevku vam bomo razkrili majhen trik velikih mojstrov. Kako do Windows 10 popolnoma brezplačno?

Microsoft od včreraj ne podpira sistema Windows 7, enega najbolj uspešnih izdelkov Microsofta. To pomeni, da Microsoft ne bo več popravljal napak v sistemu Windows 7 ali nudil tehnične pomoči za operacijski sistem. Kar pomeni, da je nujna nadgradnja sistema iz Windows 7 na Windows 10. Razkrivamo vam, kako narediti brezplačno posodobitev na Windows 10 v kolikor vaš računalnik to zmore.

V tem zapisu:

    • Kako nadgraditi Windows 7 na Windows 10 – popolnoma brezplačno
    • Kako brezplačno nadgraditi Windows 7 v 4 korakih
    • Nadgradnja Windows 7 na Windows 10 – brezplačno

Microsoftova brezplačna ponudba za nadgradnjo za uporabnike sistemov Windows 7 in Windows 8.1 se je končala pred nekaj leti, vendar lahko sistem še vedno brezplačno tehnično nadgradite na Windows 10. Medtem ko je Microsoft odstranil vse spletne strani s posebnimi ponudbami za nadgradnjo, podjetje še naprej aktivira licence Windows 10 za vse uporabnike, ki nadgradijo svoj računalnik iz Windows 7 ali Windows 8.1.

Mnogi strokovnjaki že vrsto let preizkušajo to metodo in brezplačna nadgradnja sistema še vedno deluje brezhibno. Če vaš računalnik podpira minimalne zahteve za sistem Windows 10, ga boste lahko nadgradili z Microsoftovega spletnega mesta.

Najpomembneje si je zapomniti, da lahko z nadgradnjo sistema Windows 7 na Windows 10 izbrišete vse vaše nastavitve in tudi aplikacije. Zato obstaja možnost shranjevanja datotek in osebnih podatkov, vendar zaradi razlik med sistemoma Windows 10 in Windows 7 ni vedno mogoče obdržati vseh obstoječih aplikacij. Zato si zabeležite katere aplikacije največ uporabljate in naredite obvezen “backup” vseh vaših dokumentov. Najlažje na zunanji disk. Windows 8.1 je mogoče nadgraditi na enak način, vendar vam ni treba brisati aplikacij in nastavitev. To pomeni, da je nadgradnja nekoliko lažja.

Tukaj je natančen opis, kako nadgraditi (upgrade) sistem Windows 7 na Windows 10:

Korak 1:

Varnostno kopirajte vse svoje pomembne dokumente, aplikacije in podatke.

Korak 2:

Pojdite na Microsoftovo spletno mesto za prenos Windows 10.

Korak 3:

V razdelku Ustvari namestitveni medij za Windows 10 izberite “Prenos orodja zdaj” in zaženite aplikacijo.

Korak 4:

Na poziv izberite “Nadgradi ta računalnik zdaj”.

Nadgradnja je nadvse priporočljiva, saj vaš računalnik od 14. januarja ni več varen.

Dodatne Informacije

Več informacij:
microsoft.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!