fbpx

WTM 2016: Bled razglašen za najboljši športno-turistični kraj na svetu

Bled najboljša športno-turistična destinacija 2016

Bled je bil na vodilni turistični borzi World Travel Market (WTM 2016) v Londonu razglašen za najboljši športni kraj na svetu (Sport Tourism Town 2016), v kategoriji Global Sport Tourism Impact Award, ki je bila letos podeljena prvič in je nekakšen turistični ekvivalent oskarju za najboljši film, pa se je Slovenija uvrstila med štiri finaliste. Na sejmu se Slovenija predstavlja kot športna in zelena prestolnica, tokratna ambasadorja naše turistične ponudbe pa sta smučarka Tina Maze in veslač Luka Špik.

V Londonu te dni poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM 2016), Bled pa je poskrbel, da se Slovenija od tam ne vrača praznih rok. Gorenjski biser je namreč prejel priznanje Sport Tourism Town 2016, nagrado za najboljši športno-turistični kraj na svetu za leto 2016, medtem ko se je naša druga predstavnica, Kranjska Gora, med petimi finalisti zavihtela na odlično tretje mesto tega uglednega tekmovanja.

PREBERITE ŠE: To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite!

Bled s Stražo nudi smučanje, poletno sankanje in adrenalinski park.
Bled s Stražo nudi smučanje, poletno sankanje in adrenalinski park.

Slovenijo, ki je postala finalistka letos prvič podeljenega priznanja Global Sport Tourism Impact Award, sta poleg 23 turističnih podjetij na sejmu zastopala in predstavljala Tina Maze in Luka Špik.

Jezero Jasna v bližini Kranjske Gore ob cesti na prelaz Vršič.
Jezero Jasna v bližini Kranjske Gore ob cesti na prelaz Vršič

V Londonu so sicer podelili devet različnih priznanj v kategoriji športnega turizma.

Galerija  Bled je z razlogom postal najboljši športno-turistični kraj na svetu:

Dodatne Informacije

Več informacij:
wtmlondon.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.