Foto: Xiaomi

Xiaomi Hyper Charge: polnilnik z močjo 200 W napolni telefon v pičlih 8 minutah

Zadnjič posodobljeno: :

V 44 sekundah se telefon napolni za 10 odstotkov, medtem kot 50 odstotkov doseže v samo 3 minutah.

Morda se še spomnite, da je Xiaomi leta 2019 uporabil 100 W-sistem Super Charge Turbo, s katerimi je v 17 minutah popolnoma napolnil baterijo s 4.000 mAh. Dve leti kasneje je to še vedno navdušujoče. Vendar pa Xiaomi še naprej razvija tehnologijo hitrega polnjenja in tako zdaj predstavlja svoj žični polnilnik z 200 W, ki 100 W “zmelje v prah”. Ima tudi novo ime: Hyper Charge.

Kot je razvidno iz zgornjega videoposnetka, lahko polnilnik z močjo 200 W v 44 sekundah napolni baterijo s 4.000 mAh na 10 odstotkov, v treh minutah na 50 odstotkov in v samo osmih minutah na 100 odstotkov. Kdo si ne bi želel takšne funkcije na naslednjem telefonu?

Seveda obstaja ena potencialna slabost tega izjemno hitrega polnjenja in to je zdravje baterije. Trenutno ne vemo, kako pretakanje takšne količine energije v baterijo vpliva na njeno življenjsko dobo. Upajmo, da nima nobenega vpliva ali pa ji v najslabšem primeru odvzame le nekaj tednov življenjske dobe.

Trenutno ni podatkov o tem, kdaj bo tehnologija Hyper Charge prišla do potrošnikov, niti o tem, ali bodo naprave za to rabile poseben vhod. Vendar pa z najnovejšimi specifikacijami priključkov USB-C, ki povečujejo dovajanje moči na 240 W, ni razloga, da to v bližnji prihodnosti ne bi postala standardna značilnost prenosnih telefonov.

Dodatne Informacije

mi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy: Sledite ritmu, sledite tehnologiji