fbpx

Zagotovilo za srečo: to morata vedeti drug o drugemu, preden se preselita skupaj

Zagotovilo za srečno razmerje: to morata vedeti drug o drugem, preden se preselita skupaj

Življenje z ljubljeno osebo je nekaj najlepšega, a zahteva odpovedovanje in sklepanje kompromisov. Vsak ima svoje navade, na katere se morata navaditi. Prizadevanja, da bi šlo vse kot po maslu, so lahko močna, a kljub temu se vama morda ne bo izšlo.

Vzdrževanje

Verjetno poznate vse tiste srčkane navade, ki jih ima vaš partner. A preden se preselita, želita biti prepričana, da vesta vse o življenju drug drugega. Začnita s tem, kakšen odnos do opravil imata. Verjetno bosta morala imeti nekaj pogovorov o tem, kdo je odgovoren za katero stvar v domu, saj se bosta le tako izognila nezadovoljstvu, ki se bo pozneje razvilo, pravi strokovnjakinja za odnose Fran Greene.

Čudne navade

Najhitrejši način, da spravita drug drugega v slabo voljo, so čudne navade. Greene se strinja, da je bolje govoriti o tem prej, zato da se izogneta poznejšim razpravam. Raje ugotovita, kako lahko živita srečno pod isto streho, pravi.

Zakaj si želita živeti skupaj?
Zakaj si želita živeti skupaj?

Denar

Za marsikoga je pogovor o denarju nerodna stvar, a če bosta delile življenjske stroške, je pomembno vedeti, kakšno je dobroimetje obeh. Greene pravi, da je pomembno imeti plan, kako nameravata porabiti denar za življenjske stroške, zabavo, prihranke za prihodnost, počitnice, darila … Poleg finančnega stanja je pomembno vedeti tudi, kako razmišljata o denarju. Več kot vesta o finančni sposobnosti drug drugega, bolje bo.

Odnos do razmerja

Bistveno je, da oba vesta, zakaj si želita živeti skupaj, pravi Greene.  Pomembno je tudi, da imata oblikovano jasno sliko o tem, kakšen odnos imata do vajinega razmerja. Če se selita skupaj zgolj zaradi deljenja stroškov, je potem čas, da razmišljata o drugem sostanovalcu, pravi Greene.

Kako lahko živita srečno pod isto streho?
Kako lahko živita srečno pod isto streho?

Kaj če se ne izide?

Kaj se bo zgodilo, če se življenje v skupnem stanovanju ne obnese? Preden se preselita, se morata zavedati, kaj se bo zgodilo, če se ne izide,. Na tak način bosta mirno sprejela dejstvo, da vama pač ni uspelo. Razmislita o tem, kako želita živeti skupaj. Poskrbita, da bosta z vsemi stvarmi seznanjena. Takšni pogovori so lahko težavni ali nerodni, vendar vaju bodo usmerili na pravo pot.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!