Zakaj imajo ‘louboutinke’ rdeč podplat?

Od modnih brvi do pločnikov – Christian Louboutin je ime, ki opredeljuje glamurozno obutev za ženske po vsem svetu. Sloviti oblikovalec ženske glave tako okupira že več kot dve desetletji, njegove visoke petke z rdečimi podplati pa je moč zaslediti tudi v popularni kulturi – vse od hip hop div do živahnih ženskih likov v televizijski seriji Seks v mestu. To so čevlji, ki ne odražajo le debele denarnice, ampak tudi stanje duha. Ste kdaj razmišljali, zakaj so podplati t. i. 'louboutink' rdeči? No, za tem se skriva precej zanimiva zgodba, ki je bolj posledica naključja kot pa dizajna.

Christian Louboutin je svoj prvi butik odprl leta 1991 v Parizu. Takrat je sanjal, da bo nekega dne odprl vsaj en butik tudi v New Yorku. Danes ima njegov imperij 93 trgovin, na leto pa proda skoraj milijon parov čevljev.

PREBERITE ŠE: 10 čevljev, ki jih mora imeti vsaka ženska


In zakaj imajo njegove nebeško visoke petke rdeče podplate? No, to je bilo bolj naključje kot pa del dizajna. Leta 1993, ko je bil Christan Louboutin že dve leti v poslu, je naredil prototip čevljev, za katere je navdih poiskal v Warholovi mojstrovini Flowers. Prototip čevljev z roza peto in pisano rožnato oblekico je prispel iz Italije. Louboutin je bil čevljev vesel, saj so bili kar precej podobni risbi, a še vedno niso izražali enake moči. In takrat se je, hvala bogu, tam znašla asistentka, ki si je z rdečim lakom lakirala nohte. Christian je tako vzel lak in z njim pobarval podplat prototipa. Takrat so čevlji končno prišli do izraza tako, kot bi morali. In danes prav vse ‘louboutinke’ krasi rdeč podplat.
Zanimivo, kako se lahko ena tako uspešna zgodba začne s majhno stekleničko laka za nohte, kajne?

Galerija – 10 najbolj slovitih čevljev Christiana Louboutina

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!